Gå til sidens hovedinnhold

Garden kommer

Artikkelen er over 9 år gammel

Hans Majestet Kongens Garde er klar for Narvik stadion i ettermiddag.

– Vi fikk en henvendelse fra Garden om at de ønsket å komme til Narvik. Og da sa vi selvfølgelig ja. Vi tar imot slike arrangementer med åpne armer, forteller Randi Melgaard, kultursjef i Narvik kommune.

Oppfylte ønsker

For at Garden skulle få mest mulig ut av besøket i Narvik, ønsket de å få ha en oppvisning og en konsert. Men det så ikke Melgaard på som noen utfordring. Dermed skal Garden først ha en gratisoppvisning på Narvik stadion, hvor de deretter marsjerer ned til Narvik Kulturhus. Her skal de seinere på kvelden holde en konsert.

Folksomt

Melgaard forteller at en oppvisning eller konsert med Garden, bruker å være veldig populært blant innbyggere.

– Utfordringen ved dette besøket vil være at skolen er over og det er Sankthanshelg. Det kan være at mange er bortreist. Men jeg håper likevel at så mange som mulig har anledning til å stille opp. Både på gratisoppvisningen på stadion, men også sommerkonserten på kvelden, sier Melgaard.

– Det er bra om mange stiller opp. Det viser jo at vi setter pris på besøket, forteller hun.

På Narvik stadion vil det være både musikk og drilloppvisning. Til sammen er 130 gardister parate til å underholde befolkningen. Oppvisningen blir også spesiell for en av gardistene. Erik Strømsnes Rystad fra Narvik, spiller signaltrommer i Garden og skal opptre på hjemmebane. Oppvisningen finner sted i dag klokken 16:30.