Gå til sidens hovedinnhold

Ga prisen til eldre

Artikkelen er over 6 år gammel

Tor Einar Svendsen mottok like før jul i fjor Gratangen Næringsforums første næringslivspris. I vår ga han prisbeløpet på kr 5000 til aktivitetstiltak for de eldre på Gratangsheimen.

Næringslivsprisen er et samarbeid mellom Gratangen Næringsforum og Sparebanken Narvik. Tor Einar Svendsen har bestemt at beløpet på kr 5000 skal gå til lønn til aktivitør Britt Unni Larsen for at det skal være mulig å opprettholde et populært aktivitetstilbud for de eldre også fra høsten av og i alle fall ut dette året.

Positivitet og optimisme

Bankens vurdering ved overrekkelse av prisen, var at Tor Einar Svendsen er en ekte gratangsgutt som har vært med å skape positivitet, optimisme, nye arbeidsplasser og et stort engasjement i og for Gratangen kommune over mange år.

Det falt derfor naturlig for Svendsen å gi denne prisen til et godt formål for de eldre på Gratangsheimen.

Sterk bidragsyter

Da Svendsen ble utropt som vinner av næringslivsprisen på Gratangen Julemarked 13. desember i fjor, ble han i 10 minusgrader nærmest overfalt av folk og fotografer som skulle gratulere den verdige prisvinneren. At gaven nå blir gitt til aktivitetstiltak for de eldre på Gratangsheimen, vil Svendsen trolig også denne gang, bli like tiljublet av sine sambygdinger.

Svendsen er en sterk bidragsyter gjennom sitt engasjement i Border Crossing Callenge (BCC), innen Gratangen - og Grovfjord Idrettslag, samt i næringslivet i kommunen.

Dette skjer gjennom familieselskapet Linmo AS hvor det i 2014 og 2015 var avsatt kr 30.000 pr. år som stimulering til det frivillige arbeidet i Gratangen. Lag og foreninger kan søke Linmo AS om støtte fra disse midlene til ulike tiltak, men ikke til drift.

I 2015 var det seks søkere som fikk støtte, og dette var Venneforeningen, Gratangen Frivilligsentralen, Gratangen Kystlag, Gratangen Husflidslag, Gratangen Pensjonistforening og LHL Gratangen.

Kommentarer til denne saken