Narvikregionens næringsliv møtes en gang i året for å lære og å samtale. Den første delen av årets program på Opptur-konferansen bestod av et innlegg fra Forte Narvik-direktør Roger Bergersen.

Han leder gjennom Forte Narvik, en stiftelse som skal jobbe for økonmisk vekst i Narvik-regionen gjennom Sparebanken Narvik, prosjektetet som skal få på plass "Det fjerde Hjørnet" i Narvik sentrum. Et bygg som er initiert av Sparebanken Narvik, og som skal romme banklokaler, bibloitek og Krigsminnemuseum.

Han kunne på konferansen både vise frem nye tegninger og avsløre at det i aller beste fall kan bli oppstart allerede i år.

- Dette er et hårete mål. Men vi håper at området skal være regulert før sommerferien, og at vi kan sette i gang utover høsten.

Samtidig presiserer han at dette skal være "Folkets bygg".

- Taxisentralen og gatekjøkkenet skal avklares, og i tillegg vil vi lytte til både folket og ikke minst alle naboene til nybygget, sier han.

Fjell og Dybdal

De to andre som holdt innlegg var Knut Eirik Dybdal som fortealte om sykkelritt-drømmen Arctic Race of Norway og Hurtigruten-direktør Olav Fjell, som fortalte om "ekstremåret 2011".

Les mer hva de hadde å melde i morgendagens Fremover.

I kveld fortsetter konferansen med kåringene av Årets Bedrift og Årets Servicebedrift. Følg med på fremover.no i kveld for ytterligere oppdateringer.