Det er det regionale helseforetaket Helse Nord som nå ber UNN-ledelsen om ikke å stenge i sommer.

I en pressemelding fra Helse Nord fastslås det blant annet at det ikke er ønskelig at avdelingen blir holdt stengt i sommer.

– Ut fra en totalvurdering av situasjonen har vi bedt UNN om å holde fødeavdelingen i Narvik i åpen i hele sommer, framgår det av den pressemelding fra Helse Nord.

Onsdag fikk UNN beskjed fra Helse Nord om at det ikke under noen omstendighet ville være aktuelt å holde avdelingen stengt i mer enn tre uker.

– Det hadde vært ønskelig at denne saken hadde vært avklart på et tidligere tidspunkt, sier styreleder Lars Vorland ifølge pressemeldingen.

Leder for Narvik Næringsforum, Åsunn Lyngedal, som har samlet inn 200.000 kroner til UNN for å holde avdelingen åpen, jubler for Helse Nords anmodning.

Selv om det bare er en anmodning og ingen ordre, så våger hun å tro at det blir sommeråpent, og legger til:

– Det skulle bare mangle!

Ifølge stortingsrepresenant Anna Ljunggren (A) fra Narvik, har helseministeren personlig grepet inn for å holde avdelingen sommeråpen, og hun berømmer engasjementet fra Narvik.

– Blant annet så ble aksjonen da statsministeren var på Riksgrensen lagt godt merke til. Så de har nok gjort en god jobb, mange.

Det mener også jordmor Paul Larsen som takker «fødedamene» for innsatsen når også han mener det er avgjort at avdelingen blir åpen i sommer.

– Fornuften seiret til slutt. Nå er det viktig at vi kan gå sammen videre i et godt samarbeid, mener han og avviser alle påstander om et voldsomt trykk fra arbeidsgiveren mot de tillitsvalgte i denne saken.