Her kommer raset

VOLDSOMT: Både rabalderet og kraften var voldsomt da raset kom ned fjellsiden og krysset Beisfjordveien.

VOLDSOMT: Både rabalderet og kraften var voldsomt da raset kom ned fjellsiden og krysset Beisfjordveien. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Her dundrer det store jord- og steinraset over Beisfjordveien og stenger den på ubestemt tid.

DEL

Lyden var nesten som fra et jetfly som hadde kjørt seg vill oppe i fjellsiden, da store vannmengder fosset fra øverste toppen i fjellsida, rasket med seg stein, grus og trær, og til slutt kylte det over Beisfjordveien og delvis ut på havet.

Da lå allerede autovernet krøllet på nedsiden av veien, etter at ras nummer en hadde ryddet vei for det som kom noen minutter etterpå.

Voldsom kraft

Noen svenske fisketurister hadde vært vitne da det første raset kom, og beskrev også det som et ras som hadde kommet med voldsom kraft. Det skal ha inneholdt betydelige mengder is også.

Heldigvis var det ingen biler som passerte da det kom, kunne de fastslå.

Fremovers utsendte, som like før var blitt tipset om et jordras lenger inn i fjorden, var blant de som dermed ble stående fast innenfor raset på tur mot byen etter rasene som også skal ha ødelagt asfaltdekket.

Båtrute

I går ble det bestemt at det skal settes opp båtrute for å frakte folk inn og ut.

Rådmann WIggo Lauritzen forteller at det nå er lagt opp til at samme båt som er satt inn forbi den stengte delen av Skjomen-veien, også skal brukes til å frakte folk inn og ut fra Beisfjorden.

Det ble bestemt da beredskapsgruppen samlet seg på rådhuset i kveld.

Evakuert

I alt ti hus er evakuert inntil videre, og det varme været som er meldt også for i morgen, gjør at søndagen imøteses med en viss engstelse. En økt snøsmelting kan føre til at mer flomvann kommer ned og lager nye ras.

Wiggo Lauritzen beklager på vegne av de mange som blir berørt av den ekstraordinære situasjonen, men sier at kommunen vil gjøre det som er mulig for å redusere ubehagelighetene for de berørte mest mulig.

- Situasjonen er spesiell, og er en konsekvens av den plutselige temperaturøkningen samtidig som det er mye tele i jorda, fastslår han.

Artikkeltags