Studentene i Narvik arrangerer dataparty til helga

Kenneth Hansen, visepresident i Narvik Studentersamfunn, Kim Robin Strømsnes partysjef for LANo og til høyre Ole Ragnar Knutsen pr ansvarlig LANo inviterer til dataparty i glassgata på UiT, tidligere HiN til helga. Påmeldingen er åpen for alle, ikke bare studenter.

Kenneth Hansen, visepresident i Narvik Studentersamfunn, Kim Robin Strømsnes partysjef for LANo og til høyre Ole Ragnar Knutsen pr ansvarlig LANo inviterer til dataparty i glassgata på UiT, tidligere HiN til helga. Påmeldingen er åpen for alle, ikke bare studenter. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Dataparty har lange tradisjoner i Narvik. LANo i glassgata på da HiN – og deretter NaIT i Narvikhallen.  Førstkommende helg forsøker Studentersamfunnet å børste støv av tradisjonen.

Blir party – uansett

NaIT bukket først under på grunn av kostnadene, og deretter LANo på grunn av manglende interesse.

Men studentene i Studentersamfunnet er overbevist om at det er liv laga for dataparty i Narvik – og allerede har de nok påmeldte til årets utgave. De forsøkte også i fjor, men da fikk de ikke nok påmeldte.

– Allerede nå er det flere påmeldte enn det var i fjor, sier Ole Ragnar Knutsen.

Samles

Tirsdag var det 57 påmeldte deltakere. Det er plass til 100 deltakere, og håper å selge helt ut.

– Dette er et tilbud for å få ungdom til å samles for å diskutere spill, og delta i konkurranser. Du kan gjøre det hjemme, men her samles vi, sier Kim Robin Strømsnes, partysjef for LANo.

Sosiale og kreative biten

Et av trekkplastrene for LANo har vært ikke bare spilling, selv om det er en del av datapartyet, men den sosiale og kreative biten ved å samle så mange som kan mye om blant annet data og programmering på et sted.

Utenom dataspill blir det konkurranse i grafisk arbeider, til programmeringskonkurranse og musikkonkurranse.

– Rammen rundt er like viktig. Det er den som skal gi folk lyst til å komme hit. LANo har alltid vært unikt blant dataparty på grunn av et stort fokus på den kreative biten, sier Kenneth Hansen, visepresident i  Narvik Studentersamfunn.

Arrangementet åpner dørene fredag kveld, og varer til formiddagen søndag. Det er også leie av både liggeunderlag og soveposer.

– LANo har vært en tradisjon i Narvik i  mange år. Det ville være for dumt å la det forsvinne.

Studentersamfunnet vil legge vekt på sceneshow, streamingen av finalerundene, og turnering i kortspillet Magic the Gathering. Og ikke minst konkurransene.

Artikkeltags