I glass og ramme...

Artikkelen er over 15 år gammel

En overbygd park med blant annet flere restauranter, boder og toalettanlegg kan komme på Torvhalltaket. Store lekkasjeproblemer gjør at Narvik kommune raskt må gjøre et grep på det som i dag er Kikindas Plass.

DEL

– I løpet av høsten eller tidlig vinter håper jeg at bystyret kan få dette til behandling. Vi har et stort problem, men dette gir oss samtidig en flott mulighet til å gi torvområdet i Narvik enda et løft i riktig retning, forteller prosjektleder Steinar Hansen i byggforvaltningen i Narvik kommune.

– Dette kan bli riktig så flott, og ikke nødvendigvis dyrere enn andre alternativer, sier Hansen.

Krigsminnemuseet i Torvhallen har i flere tiår slitt med vannlekkasjer fra Kikindas plass. De siste årene har vanninntrengningen økt vesentlig og har gjort deler av lokalene ubrukelige. Også i lokalene til fiskehandleren i bygget har vannet nå begynt å trenge inn.

– Vi har et problem som bare blir større og større. Nå kan vi ikke vente lengre, og noe må gjøres raskt. For oss står det store verdier på spill, sier bestyrer for Krigsminnemuseet, Ulf Eirik Torgersen.

– Dessverre kommer dette til å bli kostbart. Vi må regne med at det vil gå med noen millioner kroner å tette taket for lekkasjer, sier Steinar Hansen.

Ifølge Hansen har man to realistiske muligheter for å utbedre problemet. Det ene er å grave opp hele parken og tette taket. Det andre er å lage en overbygning over Torvhalltaket. Å bygge et tak er den løsningen man helst ønsker å benytte seg av

– Vi har fått laget noen foreløpige skisser til hvordan dette kan løses. Arkitekten antyder en løsning med glasstak som kan trekkes tilbake når været tillater det. Under taket kan det bli plass til parkanlegg, salgsboder, restauranter eller andre serveringssteder, samt toalettanlegg. Området kan egentlig brukes til hva man måtte ønske, sier Hansen.

Artikkeltags