Gå til sidens hovedinnhold

Ikke fornøyde - men gir ikke opp

Artikkelen er over 10 år gammel

Sykehuset i Narvik fikk mye verbal støtte i Helse Nord-styremøtet. De fra Narvik som fulgte saken fra sidelinjen, var likevel ikke fornøyd.

Rune Edvardsen (A), Tore Nysæter (H) og Trond Millerjord (FrP) fulgte debatten fra tilhørerplass sammen med Hilde Normark fra Narvik og Ballangen Næringsforum.

Etter å ha svelget den første skuffelsen etter at styret gikk inn for å prioritere Kirkenes foran Narvik, sa Edvardsen seg likevel fornøyd med at styret så klart uttaler at det skal bygges nytt i Narvik, og at det skal skje så snart som overhode mulig.

- Likevel er vi svært skuffet over at vi ikke ble prioritert over Kirkenes, heles Nord-direktør Lars Vorland og styreleder Bjørn Kaldhol kommer med god ord, men ingenting er konkret. Hele styret påstår at vi er helt likt, men psykiatrien i Narvik-regionen har et skrikende behov. Der har Krikenes blitt rustet massivt opp de siste årene. Pasientstrømmen er også større i Narvik enn i Kirkenes, sier Rune Edvardsen til Fremover.no

Han mener det som ligger bak er nordområdepolitikk.

- Nordområde og det russiske markedet er det viktige i denne saken, sier han.

Fram mot junimøtet i Helse Nord, når det er planlagt at endelig investeringsplan for nye bygg skal behandles, legges det opp til å jobbe hardt politisk for å få Stortinget til å bevilge 600 millioner kroner ekstra av nordområdemidlene til sykehus i Helse Nord.

Det vil i så fall kunne bety byggestart for begge sykehusene om kort tid.