– Vi hadde en omsetning som var tre fjerdedeler av forrige torsdag og er godt fornøyd med det, sier Rune Pedersen. Han er daglig leder for Cubus, som er den største klesbutikken på Storsenteret.
Både Pedersen og andre butikkledere på «det gamle senteret» hadde nok forventet at det skulle bli en god del mindre å gjøre denne torsdagen, i og med at Amfi hadde sin aller første åpningsdag. Også butikken som ligger ved siden av Cubus, Fischer Klær Noah, kunne rapportere om en omsetning på tre fjerdedeler av normalen, ifølge Pedersen.
– Betjeningen fikk mer å gjøre enn vi trodde. Det sier seg selv at pågangen av kunder til oss vil gå noe ned de første dagene og ukene etter at Amfi har åpnet. Jeg tror imidlertid vi er en såpass sterk kjede som kan konkurrere med de andre klesbutikkene både om pris og kvalitet. Vi skal absolutt være med å sloss, lover han.
– Er etableringen av Hennes & Mauritz en stor trussel for dere?
– De har et annet konsept enn oss. Vi er i et annet segment av kundemassen, og i mange kjøpesenter ligger Cubus og H&M vegg-i-vegg. Vår kjede er dessuten fortsatt størst i Norge på barneklær, sier Pedersen. Han avviser likevel ikke at konkurransen på klesmarkedet nå har blitt atskillig tøffere i Narvik, men ser også positive sider ved dette.
VIL TA RUNDEN
– H&M er utvilsomt et stort trekkplaster til byen. Vi tror likevel at kundene etter hvert vil ta runden til flere butikker når de er ute å handler. Målet er jo at vi skal trekke kunder fra hele distriktet, fra Bardu til Tysfjord. Når disse først besøker Narvik tror jeg absolutt de vil besøke mer enn et senter, sier Cubus-lederen.
På spørsmål om det virkelig er liv laga for så mange butikker her i byen, svarer han:
– Så lenge vi samarbeider om å trekke kunder til byen, tror jeg det skal gå bra. Det er likevel alt for tidlig å trekke noen slutninger om dette. Først etter nyttår vil vi få et bilde av hvordan hverdagen blir for butikkdriften vår, etter at det nå er to kjøpesenter her, sier Rune Pedersen.