Ingen studenthus-støtte

Artikkelen er over 13 år gammel

Studentene sørger etter at høgskolestyret uventet vendte tommelen ned for et studenthus i Narvik sentrum. HIN-ledelsen ønsker i stedet at studentene skal flytte alle sine aktiviteter tilbake til høgskolebygget.

DEL

– Det er veldig stor skuffelse blant studentene. Med dette vedtaket har skolens ledelse og styre satt oss i ei vanskelig klemme, sier Cato Kaasa Larsen som er styreleder i Studentsamskipnaden i Narvik (SSIN).

Bakgrunnen for studentenes reaksjon er at Stiftelsen Narvik Studentersamfunn fra nyttår ønsket å flytte alle sine aktiviteter, klubber, lag og studentforeninger til OT-gården i Kongens gate 57.

I den anledning søkte de høgskolestyret om en årlig driftsstøtte på 250.000 kroner til dekning av husleie for studenthuset de fem første årene. Dette sa et enstemmig høgskolestyre nei til. I stedet ønsker styret og ledelse at studentene skal flytte all sin virksomhet, inklusive Teknikerkroa, tilbake til høgskolebygget.

– For tre år siden stengte brannvesenet Teknikerkroa på grunn av mangelfull brannsikringstiltak. Skolens ledelse løftet ikke en finger for å utbedre manglene. SSIN tok da ansvaret og fikk utarbeidet planer for et studentbygg i sentrum. OT-bygget ble kjøpt til formålet. Og når vi nå har opparbeidet en stor gjeldsbyrde, skal ledelsen ha oss tilbake til høgskolebygget. Det henger ikke på greip, sier Cato Kaasa Larsen.

Artikkeltags