Innotech fikk prestisjepris

TIL TOPPS: Gründer Håvard Lillebo og Innotech Solar fikk med seg prisen som årets innovasjonsbedrift fra arrangementet Skaperkraft.

TIL TOPPS: Gründer Håvard Lillebo og Innotech Solar fikk med seg prisen som årets innovasjonsbedrift fra arrangementet Skaperkraft. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Narvik-bedriften Innotech Solar er årets vinner av den prestisjetunge Reodor-prisen.

DEL

Onsdag kveld ble de beste suksesshistoriene fra norsk næringsliv kåret under arrangementet Skaperkraft i regi av Innovasjon Norge og Ernst & Young.

Innovasjon Norge deler ut 800.000 kroner til de mest innovative i landet, og årets vinnere representerer alt fra den lokale bakeren til den globale aktøren med fremtidens TV-løsning.

Grønnere enn grønn

Vinneren av Reodor-prisen 2010 er Innotech Solar. Narvikbedriften har vært først ute med en teknologi for å reparere defekte solceller. Juryen fremhever at Innotech Solar har vist stor evne til innovasjon på flere områder med sitt forretningskonsept, og at de er et godt eksempel på hvordan innovasjon skaper muligheter.

Selskapet omtaler seg som «greener than green» og har rundt 100 ansatte. Reodorprisen er Innovasjon Norges nyskapningspris og skal gå til en som tør tenke nytt og realisere det.

Først ute

Solenergi er spådd å bli en av de dominerende kilder til verdens energibruk i fremtiden, og Innotech Solar har etablert seg i en nisjegren av denne nye næringen.

«Den Narvik-baserte bedriften reparerer og oppgraderer defekte solceller til nye solceller. Siden starten har firmaet vokst raskt for å få en sterk konkurransesituasjon. Kombinasjonen av den attraktive nisjen og et erfarent team, gjør det mulig å etablere selskapet som en solid aktør før konkurrentene kommer», heter det i en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Skulle kastes

Mellom tre og fem prosent av alle industrielt produserte solceller tilfredsstiller ikke dagens markedsspesifikasjoner på grunn av mindre eller større feil av elektrisk, mekanisk eller visuell art. I dag blir disse solcellene ofte kastet. Med den veksten som forventes fremover, begynner volumene å bli så store at industrielle reparasjonsteknologier kan bli lønnsomme. Det er denne muligheten Innotech Solar har grepet fatt i.

Attraktiv nisje

- Innotech Solar har satset i en attraktiv nisje, og har utviklet et produkt med stort potensial. Produksjonen fordrer medarbeidere med høy kompetanse, og etableringen i Narvik støtter seg på det utviklede kompetansemiljøet og tilgangen på medarbeidere med høyskolebakgrunn. Innotech Solar driver dessuten kontinuerlig med utvikling av teknologien, av prosessen, av produksjon og i markedet. Dette øker forspranget til eventuelle konkurrenter, sier kundeansvarlig Roger Hatling i Innovasjon Norge.

Artikkeltags