Jakter uregistrerte samer

Håper på større manntall. Viktor Inge Paulsen, 2. kandidat på sametingslista, Ann-Mari Thomassen og Nanna Thomassen, 3. kandidat på lista ønsker å bevistgjøre folk om at det et sametingsvalg i år, og samtidig få flere til å registrere seg. (Foto: Privat)

Håper på større manntall. Viktor Inge Paulsen, 2. kandidat på sametingslista, Ann-Mari Thomassen og Nanna Thomassen, 3. kandidat på lista ønsker å bevistgjøre folk om at det et sametingsvalg i år, og samtidig få flere til å registrere seg. (Foto: Privat) Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Norske Samers Riksforbud har lørdag stand på torget i Narvik for å få samer i regionen til å melde seg inn i manntallet.

DEL

I morgen, lørdag, arrangerer Norske Samers Riksforbund (NSR) manntallsstand på torget i Narvik.

- Det er en bevisstgjøring om at det er samevalg i år, og samtidig for at flere skal registrere seg i samemanntallet, forteller Ann-Mari Thomassen, sametingsrepresentant og 1.kandidat i NSRs liste i Vesthavet.

Hun legger til at fristen for å registrere seg går ut 01.juli.

Få registrerte

Region fem, Vesthavet, består av Meløy i sør, til Salangen i nord, Lofoten og Vesterålen.

Thomassen påpeker at alt for få i regionen har meldt seg inn.

- Vi er fremdeles ikke fornøyd med omfanget på manntallet, det er alt for lavt i forhold til potensialet, fastslår hun.

Manntalsstand

Derfor skal de i morgen møte opp i kofter, og sette opp en lavvo midt på torget i Narvik.

- Vi skal være et fargerikt midtpunkt på torget, og håper på den måten at folk stopper opp og blir nysgjerrige, forteller sametingsrepresentanten.

De har med seg mantallsskjema, og vil komme med info til de som er interessert.

Arrangørene for standen er NSRs lokallag, Hinnøy og omegn sameforening, Bjerkvik og omegn sameforening, Salto/Saltdaken sameforening og Ballangen sameforening.

Artikkeltags