– Jeg snakker med dyr

Healer: Sølvi Dalhaug hevder hun er født med en spesiell evne som gjør at hun kan heale fysiske og psykiske lidelser hos mennesker og dyr. Foto: Lone Martinsen

Healer: Sølvi Dalhaug hevder hun er født med en spesiell evne som gjør at hun kan heale fysiske og psykiske lidelser hos mennesker og dyr. Foto: Lone Martinsen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sølvi Dalhaug mener hun er født med en evne som gjør at hun kan behandle både mennesker og dyr.

DEL

Sølvi Dalhaug er homøopraktiker og utdannet innen naturmedisin, og mener i tillegg at hun er født med en spesiell evne som håndspålegger – altså healer.

Det bruker hun til å behandle mennesker og dyr.

– Jeg kommer fra en familie som har vært håndspåleggere i alle år, og har selv arvet den egenskapen, forteller hun.

Kraniosakralterapi

I tillegg til healing driver Dalhaug på med kraniosakralterapi, en alternativ behandling som med lette trykk skal rette opp skjevheter som belaster kroppen, og deretter påvirke nervesystemet.

– Det er rett og slett en forsiktig manipulering av ledd, sener og muskulatur, forklarer Dalhaug og utdyper;

– De fleste ganger kjenner jeg bare over kroppen og kjenner hvor skaden er. Men noen ganger, ved store blokkeringer, må jeg løse opp spenninger i ganen.

Siste alternativ

Dalhaug mener hun kan behandle mange plager.

– Alle kan komme til meg. Det kan være så enkelt som at noen har slått seg, men jeg tar også imot personer med konsentrasjonsvansker og migrene.

Folk bruker ofte meg som siste alternativ etter de har gått inn og ut av helsetjenesten i mange år uten at problemene har blitt løst. I de aller fleste tilfeller har jeg gjort problemene deres mindre – uten å kunne garantere at de blir friske.

Hun legger til at om det er snakk om alvorlige plager eller lidelser, er hun i dialog med lege eller veterinær.

Fremover har undersøkt angående den alternative behandlingsmetoden.

Ifølge Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin (NAFKAM), finnes det per dags dato ingen solide vitenskapelige dokumentasjon på at kraniosakralterapi virker.

Spedbarn og ADHD

I tillegg til å behandle fysiske skader hevder Dalhaug at hun har behandlet psykiske problemer, ofte da i samarbeid med lege og psykolog.

– Blant annet har jeg jobbet med hyperaktive og urolige småbarn som for eksempel ikke sover om natten eller skriker hele tiden.

Hun forteller også at hun har jobbet mye med ADHD og dysleksi.

Aggressive dyr

I tillegg til å behandle mennesker, mener Dalhaug at hun også kan behandle og heale dyr.

Blant annet har hun tidligere jobbet med hunder, katter, hester og fugler.

– Jeg behandler alt fra irritasjon og aggressivitet og atferdsproblematikk, til biting og halting, hevder hun.

Store dyr som hester behandler hun ofte sammen med samboeren som også praktiserer healing.

Dalhaug mener også hun har en medfødt gave som gjør at hun kan snakke med dyr – og at dyrene da kan fortelle hvor de har vondt, eller hvilke problemer de har.

– Jeg kommuniserer mentalt. Jeg kan ikke si «hvor har du vondt» og få svar. Vi kommuniserer med urspråk hvor jeg ber dyret vise meg hvor de har vondt.

Flyttet hjem

Dalhaug er egentlig fra Håkvikdalen, men har bodd sørpå i 34 år. Blant annet har hun drevet en klinikk i Lillestrøm og Lørenskog siden i 1993, men har nå valgt å flytte nordover igjen – nærmere bestemt til Kjeldbotn.

Der skal hun nå fortsette driften av klinikken.

I tillegg kan hun også reise rundt i distriktet om det av fysiske årsaker ikke lar seg gjøre å oppsøke klinikken.

Artikkeltags