Kan komme flere lekeplass-ulykker

Artikkelen er over 14 år gammel

Det var bare et tidsspørsmål før det måtte skje en ulykke på en lekeplass i Narvik. Manglende vedlikehold gjør at det samme kan ramme flere ganger, frykter barnas talsperson, Bjørn Ola Bech Johnsen.

DEL

For en uke siden gikk ei huske i bakken på Ankenes barneskole.

En 12-åring måtte til lege og bli sydd etter uhellet, og Bjørn Ola Bech Johnsen frykter at det kan komme flere uhell.

Han er styrer for Emmenes barnehage, og forteller om sine egne erfaringer når det gjelder vedlikeholdet:

– Barnehager sliter med å få respons på det som gjelder vedlikehold av uteområder. Ofte blir svaret at lekeapparatene må skrues ned dersom det kommer forespørsel om vedlikehold.

– Der finnes nemlig ikke kommunale penger til reparasjoner, sier han.

Bech Johnsen opplyser at ettersynet av lekeapparatene begrenser seg til det daglige ettersynet som ansatte i barnehagen har. I tillegg er det en hovedkontroll en gang i året, der en fra byggforvaltningen reiser rundt og ser på lekeutstyret.

– Det er bra – det betyr at de er kommet et stykke på vei når det gjelder kontroll, men skulle vedkommende finne feil feil, så blir som oftest løsningen at husker eller andre lekestativ bare må stenges. For midlene til å ruste dem opp, de finnes ikke de heller.

Han oppfatter «alternativet» om å skru ned som svært dårlig.

– Det ender med at barnas tilbud blir dårligere og dårligere, og til slutt kan hele lekeområder bli sanert.

Bjørn Ola Bech Johnsen understreker at dette ikke bare gjelder skoler eller barnehager, men at det også er en utfordring for private lekeparker som er etablert rundt i kommunen.

– Jeg er i alle fall ikke kjent med at de har et spesielt ettersyn, og derfor frykter jeg at det kan komme til å skje flere ulykker.

Artikkeltags