NRK: – Ordførerne er enige om å fortsette sammenslåingen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Ifølge NRK har ordførerne i Narvik, Ballangen og Tysfjord blitt enige om å gjenoppta arbeidet med kommunesammenslåingen etter et møte med fylkesmann i Nordland, Hill-Marta Solberg. Som i et brev til Fellesnemda for Nye Narvik kommune i august, skrev at vedtaket om å stoppe arbeidet med kommunesammenslåingen var i strid med loven, og at hun forventet at kommunene fortsetter arbeidet.

Det var i vår at fellesnemnda for Nye Narvik valgte å stoppe arbeidet i protest mot Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mælands vedtak om kommunegrense.

Torsdag har Solberg møtt ordførerne, skriver NRK.

– Ordførerne er enige om å fortsette arbeidet med å slå seg sammen, sier Solberg til NRK.

– Og så er det enighet om at man trenger å få kartlagt de økonomisk verdiene ved delingen av Tysfjord kommune. Så får man i neste steg diskutere hva man gjør med det.

Ordførerne i Narvik og Tysfjord Rune Edvardsen og Tor Asgeir Johansen bekrefter ovenfor NRK at de vil ta saken videre til kommunestyret.

– Vi kommer til å sette i gang arbeidet i fellesnemnda. Vi er ikke imot sammenslåingen, men hvor grensen skal gå mellom nye Narvik og nye Hamarøy kommuner, sier ordføreren i Narvik, Rune Edvardsen, som understreker at de har mange viktige oppgaver å fullføre fremover.

– I dagens møte ble vi enige om at vi fortsetter med å se om vi finner en løsning for å få prosessen i gang igjen. Det begynner å bli veldig dårlig tid, sier ordfører Tor Asgeir Johansen, som understreker at det er kommunestyret som avgjør saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken