Krever at fergen legger om ruten

 Einar Jacobsen har sammen med sønnen Espen Isaksen kontinuerlig vakthold av veien og Brattlitunnelen. Kjøpsvikveien kan bli stengt i minimum to-treuker.

Einar Jacobsen har sammen med sønnen Espen Isaksen kontinuerlig vakthold av veien og Brattlitunnelen. Kjøpsvikveien kan bli stengt i minimum to-treuker. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Einar Jacobsen vil at Torghatten Nord skal kjøre ferge fra Kjøpsvik til Skarberget for å lette trafikkavviklingen. Ordfører i Tysfjord, Tor Asgeir Johansen, støtter kravet.

DEL

Brannen i Brattlitunnelen Einar Jacobsen driver Kjøpsvik taxi og buss. Også Jacobsen er sterkt berørt av tunnelbrannen. Det brenner lørdag ettermiddag fremdeles i tunnelen. Sjåføren av vogntoget lastet med brunost, fikk koblet fra hengeren og kom seg ut.

Det begynte å brenne i Brattlitunnelen torsdag kveld. Sjåføren av vogntoget kom seg ut. Det samme gjorde føreren av en personbil.

LES OGSÅ: Alle bremsene låste seg

Utfordrende situasjon

Han kjører daglig bussen Kjøpsvik-Narvik. I tillegg har Kjøpsvik taxi og buss ruteturer til Haukøy og Sætran. Som drosjeeier, har selskapet også daglig turer med pasienter til både Narvik, Harstad og Tromsø. Han medgir at situasjonen er utfordrende.

Det ble fredag kjent at veien kommer til å bli stengt i minst 2-3 uker.

- Sett opp alternativ rute

- Jeg kan ikke se annet enn at Torghatten Nord må sette opp en alternativ rute snarest.

Jacobsen mener ferga Vardehorn også må legge turen innom Skarberget for bedre flyt i trafikken inntil Kjøpsvikveien åpnes for normal trafikk igjen.

LES OGSÅ: Fergene går som normalt

Unødvendig langt

LES OGSÅ: Veien stengt i minst 2-3 uker

- Vi har mange som skal til sykehus i blant annet Narvik. Det blir en unødvendig lang transport å kjøre over Drag. Jeg håper at fergeselskapet allerede mandag har fått opp en alternativ rute.

Både drosjesjåføren og andre Fremover har snakket med synes det er tungt å bli satt 30 år tilbake i tid. Flere forteller at de har viktige og nødvendige undersøkelser ved sykehuset i Narvik de nærmeste dagene. Også de håper at det settes opp en alternativ rute i tillegg til Kjøpsvik-Drag.

Forundret ordfører

Ordfører Tor Asgeir Johansen er forundret over at man lørdag ettermiddag ikke har fått slukket brannen i Brattlitunnelen.

Han mener at man sørpå ikke ville godtatt at en viktig veiforbindelse ble stengt over så lang tid.

Dette er spørsmål han vil ha avklart med Statens vegvesen.

Tysfjord-ordføreren har i løpet av helga vært i kontakt med vegvesenet også for å finne en løsning for befolkningen videre nordover; uten at dette skal gå ut over fergetilbudet Kjøpsvik-Drag.

- Jeg mener vi må få satt inn en egen ferge som trafikkerer Kjøpsvik-Skarberget inntil Kjøpsvikveien gjenåpnes, sier Johansen.

Døgnvakt

Einar Jacobsen og sønnen Espen Isaksen har ansvaret for vintervedlikeholdet av Kjøpsvikveien. Nå har de fått litt andre oppgaver av Mesta.

- Vi vet jo ikke hvor lenge veien blir stengt. Men inntil videre har vi døgnkontinuerlig vakthold av veien fram til Brattlitunnelen. Vi avgir hele tiden rapport om utviklingen av brannen i tunnelen.

Artikkeltags