Laget Norges beste øl

Shea-Arne Engevik vant øl-klassen under NM i Oslo sist helg. Narvik-mannens øl er så godt, at det skal videre til Skandinavisk mesterskap.

Shea-Arne Engevik vant øl-klassen under NM i Oslo sist helg. Narvik-mannens øl er så godt, at det skal videre til Skandinavisk mesterskap. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Shea-Arne Engevik vant øl-klassen under NM i Oslo sist helg. Narvik-mannens øl er så godt, at det skal videre til Skandinavisk mesterskap.

DEL

Den sympatiske 25-åringen er ett eneste stort smil. Søndag kunne kiropraktoren fra Narvik lese på nettet at det ble seier i øl-klassen.

Ølet ble også utnevnt til å være en av de tre beste i hele Norgesmesterskapet i Oslo lørdag. Det betyr at Narvik-ølet skal konkurrere videre i Skandinavisk mesterskap i København 5.-7.mai.

Tok av

Som de fleste unge menn innrømmer 25-åringen at han er glad i å ta seg en øl. Men interessen for ølbrygging ble først tent under turnustjenesten på Voss i fjor.

- Jeg kom i kontakt med Even Lewis, som driver mikrobryggeriet Ægir i Flom. Han brygger ikke vanlig øl, men såkalt craft beer. Dette er øl som er brygget for smakens del, og ikke for mengden. Det er langt dyrere å produsere enn vanlig øl. Færre drikker det, men det handler om nytelse, sier NM-vinneren med glimt i øyet.

I garasjen

Han forklarer at pils bare er en bitte liten del av øl-spekteret, og at vennene har blitt flere etter hvert som humle-lukten har sivet ut av mammas og pappas garasje i Håkvik.

For det er her 25-åringen har sin bryggerivirksomhet.

- Mer enn halve gleden ved bryggerivirksomheten er å gi bort ølet. Han innrømmer at også samboeren May Linn Fagerbekk har fått smaken på ølet.

Mer interessert

Heller ikke foreldrene var øl-hunder før sønnens spesielle hobby nådde uventede smaksløker.

- Mamma og pappa er nok blitt langt mer interessert i øl enn de var. Selv er jeg blitt en skikkelig øl-hund. Han smiler og ler, og forklarer.

Om stygg lukt i huset, og flytting av virksomheten ut i garasjen, om maltet bygg, og spesiell gjær tilpasset øltypen. Og selvfølgelig om fersk humle. Alt som skal til for å gjøre Narvik-ølet fullkomment.

Nå mangler han bare den perfekte Narvik-kjelleren for å utvide virksomheten...

Må spare en flaske

- Det er selvfølgelig førstegangsinvesteringene som er tøffe. Det er dessuten dyrt å få sendt råvarene opp til Narvik.

- Men hvordan havnet du egentlig i NM?

- Lewis var helt tilfeldig i Narvik og fikk smake på ølet mitt. Det var han som oppfordret meg til å sende en flaske sørover, sier han om NM-seieren.

Han har ikke mange flasker igjen av vinner-ølet, men må spare minst en til Skandinavisk mesterskap.

- Er det slik at du lar stive rygger og vonde nakker seile sin egen sjø til fordel for Narvik-øl solgt på polet?

- Nei. jeg fortsetter som kiropraktor. Men det er selvsagt artig å danke ut en Norgesmester, som også var representert i min klasse, der han ble nummer to, ler kiropraktikeren som nok må snakke masse øl med pasientene de neste dagene.

Artikkeltags