Lærerikt å være «flue på veggen»

Artikkelen er over 12 år gammel

– Dette har vært lærerikt, sier Morten Kroknes (18). Til daglig er han elev på VK II Elektro på Oscarsborg videregående skole. Onsdag var han «leder for en dag» sammen med daglig leder Jens Petter Opshaug i NB Engros i Narvik.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Kroknes er daglig leder i ungdomsbedriften Oscars Elektroservice. Det er Ungt Entreprenørskap Nordland som har sørget for utplasseringen, og målet er å lære den unge lederen hvordan ting fungere i det virkelige livet.

Elevbedriften Morten Kroknes leder har ikke blitt registrert i Brønnøysund ennå, men han regner med at det skjer etter høstferien. De har kommet litt i gang, og har valgt ledelse. Forretningsideen er å reparere TV, video og elektrisk utstyr.

Onsdag fikk han oppleve en vanlig dag på jobb for Jens Petter Opshaug. Han har fått være med på noen møter og medarbeidersamtaler, og synes det har vært fint.

– Det er greit å få se hvordan møtene foregår. Jeg har også sett hvordan et organisasjonskart kan lages, forteller den unge bedriftslederen.

Han har mest vært flue på veggen, og opplegget har gitt mersmak. Kroknes kunne godt tenke seg å være utplassert flere ganger, og anbefaler dette til andre kommende unge bedriftsledere.

Artikkeltags