Leteaksjon innstilt

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Leteaksjonen ble innstilt grunnet dårlig vær. Håper å starte opp søk fredag morgen

DEL

Mann savnet etter snøskred En mann i 20-årene er meldt savnet etter at scooteren han kjørte ble tatt av ras i nærheten av Rundfjellet mellom klokken 14 og 15 torsdag.

Sender letemannskap

- Fjellet ligger cirka en time med snøskuter fra tollstasjonen på Bjørnfjell, forteller Anne Karlsen ved operasjonssentralen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Fremover.

Like etter klokken 23 ble det bestemt at leteaksjonen har blitt innstilt til i morgen tidlig.

Helikoptrene som ble satt på bakken i Narvik, tok av og reiste tilbake til Tromsø og Bodø like før midnatt.

Bakgrunnen for at det ikke har vært gjort søk, er det dårlige været som har vært i området. Det vil heller ikke bli gjort søk i løpet av natten, men letemannskapet håper på å starte søk i morgentimene på fredag.

Fjellvant

- Det var en person sammen med mannen, og det var han som meldte fra om skredet, forteller Karlsen. Vedkommende skal være i slekt med mannen som ble tatt av skredet. Begge de to skal være fjellvante mennesker og hjemmehørende i en av nabokommunene, ifølge Midtre Hålogaland politidistrikt.

- Mannen ringte til politiet klokka 19.44, sier operasjonsleder Anne Karlsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Ifølge Karlsen kan mennene være reingjetere på vei i fjellet. Vedkommende som er savnet skal være født i 1991, forteller Karlsen til VG.

Mye snø

De siste dagene har det vært kraftig nedbør, sterk vind og relativt mildt i Narvik-området. Over omlag 700 meter har nedbøren kommet som snø. Ifølge en fersk observasjon fra Fagernesfjellet, har nysnøen bundet seg til det eldre snølaget. Det advares likevel om mer ustabile forhold lengre ned i snødekket.

Ifølge NVE har Nord-Norge har fått godt med snø den siste uken, men også mistet en del pga mildvær. Snøgrensen er stort sett ned til kysten i alle fylker. Per 25. november er det nesten meteren med snø i Nordland på 1000 moh. mens det er ca 75 cm i Troms og Finnmark.

Savnet siden i formiddag

– Det er snøbyger og en lett bris fra vest/nordvest. Terrenget er utfordrende, og vi vet ikke hvordan rasfaren er i området. Det er noe vi kartlegger nå, sier Finn Sortland ved HRS til Nordlys.

Han sier at Sea Kingen er på vei, og at de går inn for å finne den savnede så fort som mulig.

– Jeg vil ikke si noe mer om hvordan vi anser sjansene til å finne han i live. Vi går inn i området med mål om å finne han, sier Sortland.

Venter på klarsignal

Klokken 22.45 opplyste operasjonssentralen at mye tyder på at det er reindrifta som er rammet.

– Vi vet at det er aktører innen reindrifta som holder til i dette området. Dog kan vi ikke bekrefte dette hundre prosent, sier operasjonsleder Robin Moe til Nordlys.

Før aksjonen ble innstilt trodde Røde Kors at de skulle innover for å lete.

- Vi tror det skal gå bra å kjøre snøskuter hele veien fram til skredområdet, men det er usikkert. Det eneste vi vet foreløpig er at det kan ta litt tid før vi kommer til området.

Helikoptre satt på bakken

Like etter klokken 23 ble både Seaking og ambulansehelikoptret satt på bakken.

Bakgrunnen for dette var sikkerhetsmessige årsaker, opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Nordlys.

Risikoen for å fly i tett snøvær, er at man ikke klarer å komme seg ut av det.

Innstilt søket

Like før klokken 2330 ble det avgjort at søket etter mannen må innstilles grunnet det dårlige været.

Midtre Hålogaland politidistrikt melder at søket ikke kom i gang torsdag kveld, og at det heller ikke vil bli gjort noe søk i løpet av natten.

Det planlegges å gjøre undersøkelser på stedet fredag morgen.

Tips Oss
TLF: 76 95 00 00 EPOST: redaksjon@fremover.no MMS FOBILDE til 2005

Artikkeltags