Det var kvart på ett natt til lørdag ulykken fant sted. En bil rygget i stor fart ut fra innkjørselen til utestedet Spor-1 ved Frydenlundsbrua. Bilen traff til sammen tre personer.

– En av personene som ble rygget ned fikk alvorlige skader og er fraktet til Regionsykehuset i Tromsø. Én ble lettere skadd og er overført til Narvik sykehus, mens en tredje skal ha fått behandling ved legevakt, opplyser operasjonsleder Dagfinn Johansen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

- Det er en mann i 50-årene som ligger på intensivavdelingen på UNN i Tromsø nå. Foreløpig status er at han er livstruende skadd, sier kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Marit Einjord til Fremover søndag formiddag.

En 25-åring fra Narvik stakk av fra ulykkesplassen - og rømte over svenskegrensen langs E-10.

25-åringen, som er hjemmehørende i Narvik-området, stakk av fra ulykkesplassen og kjørte østover mot Sverige langs E10.

I samarbeid med svenske kolleger ble mannen pågrepet rett før Abisko, etter at bilen fikk motor-trøbbel.

– Han ble pågrepet av en norsk politipatrulje uten dramatikk i morgentimene, forteller Johansen. 25-åringen sitter nå i varetekt i Narvik.

Mannen er foreløpig siktet for promillekjøring. En siktelse som trolig vil utvides i løpet av dagen.

- Men det er en avgjørelse som jourhavende har fortløpende. Foreløpig er siktelsen promillekjøring, sier Paul Helland, operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt, til Fremover søndag ettermiddag.

Fremover kommer tilbake med mer.