Disse vil gjenskape folkefesten fra Arctic Race

Arrangerer sykkelfest: Jon Arne Østvik i Narvik Cykleklubb, PH Larsen i Sparebanken Narvik, Vigdis Bogholm hos Nordkraft, Tonje Sollie i Fremover  og Jan-Børre Dybwad fra Kafferiet og Mjølner arrangerer Folkerittet 2016 13. august. De håper på å gjenskape folkefesten fra fjorårets Arctic Race of Norway.

Arrangerer sykkelfest: Jon Arne Østvik i Narvik Cykleklubb, PH Larsen i Sparebanken Narvik, Vigdis Bogholm hos Nordkraft, Tonje Sollie i Fremover og Jan-Børre Dybwad fra Kafferiet og Mjølner arrangerer Folkerittet 2016 13. august. De håper på å gjenskape folkefesten fra fjorårets Arctic Race of Norway. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Lørdag 13. august arrangeres Folkerittet 2016 i regi av Narvik Cykleklubb, Sparebanken Narvik, Kafferiet, Mjølner, Fremover, Narvikregionen Næringsforening og Nordkraft.

– Det er en oppfølger fra fjorårets folkeritt under Arctic Race, sier leder i Narvik Cykleklubb, Jon Arne Østvik.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Åpent for alle

Arctic Race i 2015 ble en folkefest og fjorårets utgave av folkerittet gikk i en rundsløyfe inn til Beisfjord. Nå skal folkefesten gjenskapes i Narvik.

– Det er gratis å delta og er åpent for alle. Det er ikke tidtaking og alle aldersgrupper ogvektklasser er velkomne, forteller Østvik.

– Det handler om å komme seg ut, være aktiv og ha det gøy.

Først arrangeres et barneritt rundt Kirkeparken for de under 12 år. Deretter går folkerittet av stabelen fra samme plass, men går rundt hele Frydenlundsiden av Narvik. Totalt er løypa på 10 km.

– De fleste har en sykkel og det spiller ingen rolle hvilken sykkel det er. Fokuset er kun på å være best i å ha det artig.

– For oss som sykkelklubb er det viktig at vi får vist fram at det ikke nødvendigvis bare er konkurranser vi holder på med.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Saken fortsetter under bildet.

Barneritt: Før Folkerittet arrangeres et barneritt rundt Kirkeparken. Der blir det også sørget for forskjellige typer aktiveter i regi av fotballklubben Mjølner.

Barneritt: Før Folkerittet arrangeres et barneritt rundt Kirkeparken. Der blir det også sørget for forskjellige typer aktiveter i regi av fotballklubben Mjølner.

 

Vil ha med bedrifter

I år blir det også åpnet opp for en bedriftsklasse. Der blir det påmeldingsavgift, men til gjengjeld får bedriftene muligheten til å markedsføre seg selv under rittet.

– Dette er også et lavterskeltilbud hvor man skal ha det artig. Det kommer til å være premiekåring i forskjellige kategorier, sier PH Larsen i Sparebanken Narvik og trekker fram høyest gjennomsnittsvekt og kuleste antrekk som to eksempler.

– Vi drar rett ned til Kafferiet i sykkelklær etter rittet for å se den nest siste etappen av Arctic Race sammen på storskjerm.

– Etter en slik treningsøkt er det viktig med god restitusjon og godt med væske, tilføyer Jon Arne Østvik med glimt i øyet. Han oppfordrer alle til å være på arrangementet, uavhengig av om du stiller med sykkel eller ikke.

Saken fortsetter under bildet.

Folkerittet: Årets folkeritt er 10 km lang og går fra kirkeparken og rundt hele Frydenlund-siden av Narvik.

Folkerittet: Årets folkeritt er 10 km lang og går fra kirkeparken og rundt hele Frydenlund-siden av Narvik.

– Vi ønsker å gjenskape sykkelglede og folkefesten vi hadde i fjor. Møt opp langs veien og hei fram de som sykler. Dette er en «happening», en positiv greie for samfunnet, sier Østvik.

– Ta med familie og venner, inviter nabolag og bedrifter, sier Tonje Sollie i Fremover, som håper flest mulig deltar på rittet i august.

Ifølge lederen i Narvik Cykleklubb kommer arrangementet til å bli en gjenganger de nærmeste årene.

– Dette er ikke bare et by tilbud, men et regionstilbud. Arctic Race kommer tilbake til Narvik igjen, og fram til da skal vi gjøre dette hvert eneste år.

– Og selv da også!

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags