Gå til sidens hovedinnhold

Luftet idé om luft- sportsenter på Elvenes

Artikkelen er over 17 år gammel

ØVRE SALANGEN: Elvenes og Salangen kan bli senter for nordnorsk luftsport. Når Forsvaret flytter ut, vil flygere, fallskjermhoppere og paraglidere inn.

– Elvenes er sannsynligvis det beste sted i landet for et luftsportsenter, mener Fred Eilers som er leder i Troms Luftsportkrets.

Luftsporten var sterkt representert under folkemøtet i Øvre Salangen mandag kveld der fremtiden for Elvenes ble diskutert. De kom bokstavelig talt med luftige ideer om Elvenes.

STOR SJANSE

– Vi ser en kjempesjanse på Elvenes. Og det er også en stor sjanse for bygda her i Øvre Salangen og hele Salangen. Det vil få store ringvirkninger om man satser på et luftsportsenter her, sa Fred Eilers til Fremover etter folkemøtet.

Ideen ble godt mottatt av de aller fleste. Og interessen for å ta vare på og utvikle flystripa på Elvenes er stor. Elvenes flyplass har en spennende historie. Den er Nord-Norges første flyplass.

FINNER IKKE MAKEN

– Det spesielle med Elvenes er ikke bare selve flystripa. Vi har i tillegg vannet like ved der vi kan lande med sjøfly. Og ikke minst så har vi Flågberget der mulighetene for å kaste seg utfor både i hangglider og paraglider er perfekt. Alt dette ligger tett ved flystripa, og det finner du ikke noe annet sted i landet, sier Fred Eilers.

I tillegg er det ikke vanlig flytrafikk på Elvenes, noe også luftsportfolket synes er perfekt.

Mikael Kristensen i Troms Fallskjermklubb sier lokale fallskjermklubber har trøbbel med drifta på grunn av restriksjonene rundt flyplasser i Tromsø, Evenes og på Bardufoss.

– Sikkerhetsbegrensninger gjør at flere klubber risikerer å bli utestengt fra flyplasser. De problemene får vi ikke her på Elvenes, sier Kristensen.

SALANGEN PÅ KARTET

De to som er sentrale aktører i luftsportmiljøet i Troms, sier Elvenes også har det man trenger av andre fasiliteter. Matsal er på plass, og bygg med dusj og toaletter.

– Vi trenger ikke mer. Det er helt genialt for oss dette, sier de.

Fred Eilers mener et luftsportsenter på Elvenes til de grader vil sette Salangen på kartet i luftsportsammenheng.

– Og tenk på at vi her har en flystripe på gress. Det er jo etterhvert blitt eksotisk, sier de.

Les mer om saken i papirutgaven