-Vi sender postbilen først. Går det bra, kan vi andre kjøre.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Bjørn-Eirik Johansen tar det hele med et smil når veien hjem nok en gang er oversvømt. Som den er hvert år når snøen smelter.

- Hva annet kan man gjøre enn å smile over det, sier han.

Følger postmannen

Onsdag var deler av Fylkesvei 854 mellom Målsnes og Rundhaug i Målselv nok en gang oversvømt.

- Jeg vet ikke hvor høy vannstanden var, men da jeg kjørte laget jeg bølger i vannet, sier han.

-Hadde det ikke vært for at jeg så postbilen kom kjørende, og at han klarte seg, hadde jeg antakelig ikke kjørt videre, sier han.

-Ja, det er regelen vi lever etter. Vi sender postbilen først. Går det bra, kan vi andre kjøre, sier han humoristisk og ler.

Et vanlig problem

Store deler av fylkesveien har de siste årene blitt oppgradert, men fortsatt er det, i følge Johansen, flere kilometer med dårlig vei.

- Problemet er at vannet blir liggende på veien. Og da blir veien blir helt gjørmete. Underlaget kan nesten minne litt om smeltet sjokolade. Og når veien tørker opp er den så hullete at det føles som om man kjører i fjæra eller i et potetland, for den sags skyld, forklarer han.

- For oss som bor her og kjører her daglig, vet vi hvor vi må være obs. Men likevel er det steder hvor det er best å ikke kjøre fortere enn gangfart.

Onsdag ettermiddag hadde kommunen vært med hjullaster for å fjerne snøskavlene, slik at vannet kunne renne over veien.

-Det er en del hyttefolk som er her i helgen, og om veien ser slik ut til helgen kan det bli spennende. Da regner jeg med det ryker en felg eller to, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken