Mediekjendis hevder Facebook-kontoen er hacket

FORBANNET: Jon Henrik Larsen, redaktør og eier i Salangen-Nyheter.com er forbannet over at noen skal ha hacket seg inn på hans Facebook-konto, samt opprettet falske profiler i hans navn.

FORBANNET: Jon Henrik Larsen, redaktør og eier i Salangen-Nyheter.com er forbannet over at noen skal ha hacket seg inn på hans Facebook-konto, samt opprettet falske profiler i hans navn. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Støtende meldinger skal ha blitt sendt ut fra både Jon Henrik Larsens egen konto og falske profiler.

DEL

- Jeg blir forbannet. Noen har utgitt seg for å være meg, og jeg føler at jeg ikke har noen mulighet til å forsvare meg. Meldingene er sendt fra min egen profil, sier Jon Henrik Larsen, eier og redaktør av Salangen-Nyheter.com

Han forteller at han for noen uker siden ble klar over at to falske profiler var opprettet i hans navn, samt at noen hadde hacket seg inn på hans personlige Facebook-konto. Fra både hans egen konto og de to falske profilene skal det ha blitt sendt ut støtende meldinger.

Fotograf og journalist

- De må ha kartlagt meg, for de falske profilene har brukt yrket mitt og henvendt seg til folk og kommet med tilbud som jeg overhodet ikke står for, fortsetter Larsen, som er journalist og fotgraf.

Blant de støtende meldinger skal det ha vært henvendelser til folk om å ta bilder av dem.

- Jeg ville aldri ha henvendt meg til noen over Facebook for å spørre om de vil bli tatt bilder av. Det strider mot alle mine moralske regler, sier Larsen oppgitt.

Skepsis fra flere hold

Han opplever skepsis fra flere hold, og føler at det er vanskelig å forsvare seg.

- Jeg er ikke overrasket, for i dagens samfunn kan man hacke seg inn på andre profiler med gode program. Men jeg skjønner at folk er skeptiske, for noen av meldingene er sendt fra min egen profil. Dermed kan lett folk som ikke er så oppdatert på kriminalitet på nett, ha vansker med å forstå at det ikke kommer fra meg, sier Larsen.

- Har du selv sett meldingene som er sendt fra din konto?

- Nei, vedkommende har slettet meldingene etter å ha sendt dem, så jeg var ikke klar over det før folk tok kontakt med meg og fortalte om meldingene.

- Profilene er slettet

Larsen har vært i kontakt med Facebook, og forteller at de falske profilene nå skal være slettet. I tillegg har han skiftet passord på sin egen Facebook-konto. Nå håper han det blir slutt på meldingene.

- Noen er ute etter å sverte mitt navn og rykte. Men som en offentlig person blir man en skyteskive for folk, mener Larsen.

Ikke anmeldt

Larsen har også vært i kontakt med politiet, men foreløpig valgt å ikke anmelde saken.

- Jeg vil bare beklage på det sterkeste til dem som har fått meldinger, og be de ta kontakt med meg så jeg kan få forklart at dette ikke kommer fra meg, sier den profilerte medie-personen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken