Fra 10.000 til 12.000 leser Fremover på PC. Fortsatt leser 8.000 Fremover på mobil. Mens papirtallene går ned fra 18.000 til 15.000.

Totalt leses Fremover nå av 22.000 mennesker hver dag – en nedgang på 1.000.

Så mange leser Fremover hver dag, viser ferske halvårstall som tirsdag formiddag ble presentert av TNS Gallup og Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

Når ut til like mange

- Men tallene er vektet annerledes enn tidligere.

Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

– Reelt sett når vi ut til like mange som for et halvt år siden. I en tid hvor bransjen er presset og vi har lukket omtrent halvparten av sakene våre på nett, kan vi ikke være annet enn strålende fornøyde med disse tallene, sier konstituert sjefredaktør og administrerende direktør Anders Horne.

Nye brukervaner

At færre leser Fremover på papir, henger i følge Horne sammen med mer lesing på nett.

I løpet av ett år har avisen gått fra 6085 til 6440. Det til tross for at stadig færre ønsker papiravisen i postkassa.

- Vi har nå over 2.000 betalende abonnenter som kun hardigital tilgang. Mens vi har 4.300 Komplett-kunder som både får papiravisen i postkassa og har tilgang til oss digitalt.

– Vi har en utrolig sterk digital posisjon – og for øyeblikket nærmer vi oss 8.000 lesere registrert med såkalt aID, sier Horne.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Er man abonnent kan man nemlig dele med hele fire andre familiemedlemmer.

– Og det som er veldig, veldig gøy er at det nå er stadig yngre mennesker som ønsker å betale for journalistikk. Det gjør Fremover optimistiske på vegne av fremtiden. Nøkkelen er å levere relevant journalistikk og det jobber vi hver dag med å levere våre 22.000 lesere, forteller Horne.

Faller over alt

Lesingen av avisenes papirutgaver faller i samme tempo som ved tidligere rapporteringer, med en samlet tilbakegang på 10 prosent.

– Det er tøffe tider i bransjen, men tallene viser at norsk journalistikk fortsatt står sterkt. Ikke uventet fortsetter papirlesingen å falle, men vi klarer å beholde leserne digitalt gjennom satsing på godt norsk innhold, sier administrerende direktør Randi S. Øgrey i MBL.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

- Aftenposten er den største papiravisen i Norge og når ifølge de ferske tallene 473.000 lesere daglig. Til sammen når avisa 1,237 millioner lesere på papir, nett og mobil. VG er det største mediehuset når man slår sammen lesing av alle publiseringsplattformene, med til sammen 2,370 millioner lesere.

- Nettutgavene til norske medier har en vekst på knappe 4 prosent, mens lesingen av mobilutgavene faller svakt med 0,7 prosent.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android