Millionfisken er tatt

Kjell Eriksen, fersk sjøørretmillionær!

Kjell Eriksen, fersk sjøørretmillionær! Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kjell Eriksen tok millionfisken, og blir dermed historisk. Selv hadde han aldri tenkt tanken på at han kunne vinne en million kroner på en fisketur.

DEL

Millionfisken i Salangen For første gang i Millionfiskens historie har altså noen fanget en fisk med akkurat rett vekt for å vinne en million kroner.

Første gang han deltar

Vinneren fikk premien sin på premieutdelingen i dag søndag.

Vekten på premiefisken var 2,2 kg, og vinneren er fra Halden. Han ble tipset om konkurransen og invitert nordover av familie i Salangen.

- Jeg meldte meg på i påsken, men at jeg skulle vinne, det hadde aldri falt meg inn, sier han og ler.

Dette er første gang han deltar på Millionfisken.

Ivrig fisker

Kjell er en ivrig fisker. Første fiksetur i Salangen hadde han allerede i 1956, og siden da har han vært jevnlig på besøk hos familie i Salangen.

Han liker best å fiske med stang, og millionfisken ble tatt på stang ved Laberg. Agn var makk.

Tatt på torsdag

Fisken ble tatt allerede på torsdag etter et par timer på sjøen. Han fikk to mindre sjøørret i tillegg til vinnerfisken.

- Jeg hadde aldri trodd det var mulig å få en fisk som hadde rett vekt. At jeg var innenfor grensen på pluss minus ti gram er helt utrolig, sier han og ler.

Kommer godt med

- Hva skal du gjøre med premiepengene?

- Vi bygde hus for fire år siden, og noen penger blir brukt på å bygge et ekstra bad. Og så kjøper jeg nok nytt fiskeutstyrt. Premiepengene kommer godt med, sier Eriksen.

Fisken i fryseren

Vinnerfisken fikk Kjell beholde. Den ligger nå i fryseren hos familien i Salangen.

- Den må vi spise ved en spesiell anledning. Det blir jo en liten smak til hver, sier han og ler.

Rar kjøretur hjem

Han og kona Henny-Ann er nå på tur hjem til Halden. Han regner med å bruke 3-4 dager på turen, og tror det blir en merkelig hjemtur.

- Det har ikke helt gått opp for meg ennå at jeg har vunnet en million kroner. Det begynner så smått å synke inn. Det tar jo noen dager å kjøre sørover, og det synker vel inn etter hvert som vi kjører, tror Kjell.

Deltar også neste år

- Kommer du tilbake neste år?

- Det tror jeg helt sikkert at vi gjør. Vi er allerede invitert av familien, sier Kjell og ler.

Vant 100.000 kroner

Leif Bjarne Andersen vant 100.000 kroner for å ha tatt torsken med idealvekten. Mens Vidar Abrahamsen vant bil for å ha tatt tyngste torsk.

Artikkeltags