Mobil-sjef lytter seg fram

EN LYTTER: Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil overlater intet til tilfeldighetene. Sjefen har snart tre uker trålet landet fra Svinesund og nordover. Han har godt nytt for både Ofoten og Indre-Sør-Troms.

EN LYTTER: Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil overlater intet til tilfeldighetene. Sjefen har snart tre uker trålet landet fra Svinesund og nordover. Han har godt nytt for både Ofoten og Indre-Sør-Troms. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

For over 14 dager siden startet han kjøreturen fra Svinesund. Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil lytter seg fram, mil etter mil.

DEL

Han lover gode forhold til Abisko i Sverige og store framskritt både i Narvik-området og Indre Sør-Troms.

– Den lange kjøreturen gir meg ballast for å ta konstruktive beslutninger om mobilnettet, forteller Bjørn Amundsen.

– Vi har mye nytt på gang. Dessverre er området Kolbanskaret-Fossbakken utsatt til våren 2008. Basestasjoner skulle vært i drift for 14 dager siden. Vi sliter litt med å finne løsninger, men skal få det til.

– 20. november var et godt mobilnett klart for Årstein, Laberg og Sortebekk i Gratangen kommune, forklarer dekningsdirektøren mens han leser fra den bærbare datamaskinen.

Klart for bredbånd

– Første kvartal 2008 skal vi ha «Turbo 3G» klar for bredbåndhastighet med mobilen i Setermoen-området i Bardu.

– Området Narvik-Forsnes, Leirvik og Nygård dekkes langt bedre langs E6, men også E10 via Nygårdstind skal ble langt bedre. Når det gjelder Bakkejord-tunnelen mellom Bjerkvik og Herjangsfjellet er forholdene meget gode.

– Jeg har nylig kjørt fra Narvik sentrum, langs E10 i retning Kiruna, og kunne med glede slå fast at fram til Abisko var det høy Telenor-kvalitet, konstaterer Amundsen. Mannen som har finkjemmet området.

Han legger til, at strekningen Narvik-Evenes (flyplassen) er utmerket når det gjelder mobilnettet som driftes av Telenor Mobil.

– I Øverbygd i Målselv kommune er det forhold som jeg er stolt over, det omfatter både Skjold og Holmen. Og i løpet av vinterferien neste år skal også deler av Kirkesdalen ha skikkelig mobildekning.

– Vi skal levere mobilt bredbånd på tettsteder ned til 1000 innbyggere, sier Bjørn Amundsen.

Gode relasjoner

Dekningsdirektøren har gode relasjoner til ledelsen i Bardu kommune etter at det for en tid siden ble mobildekning innerst i Salangsdalen. Tidligere var det dekning til området ved Polar Zoo. Nå har mobildekningen gitt høyere sikkerhet for gårdbrukere som arbeider langt fra bolighusene. Ofte i traktorer og andre jordbruksdoninger.

– Du lurer på hvorfor jeg som leder i det store selskapet setter meg i bilen for å kjøre hundrevis av mil langs E6 og andre Europa-veier og stamveier for å sjekke tilbudet og tilstanden.

– Dette er ganske enkelt min policy, smiler Amundsen.

Artikkeltags