Gå til sidens hovedinnhold

Narvik får eget øl

Artikkelen er over 9 år gammel

Vil bli Nord-Norges beste og mest anerkjente øl.

Det er gourmet-restauranten Tinja og norgesmester i øl-brygging, narvikingen Shea-Arne Engevik som står bak planen:

Så fort tillatelsen foreligger, vil Tinja kunne invitere sine kunder på Narvik-brygget øl.

For da Shea-Arne Engevik ble forespurt om han kunne hjelpe Vegard Stormo og Tinja Fjellgård med å brygge sitt eget øl, flyttet han like godt fra Trondheim til Narvik for å hjelpe til.

– Vi møttes, og jeg smakte på ølet som han hadde laget. Det var himmelsk godt. Han tente på ideen, og vi har nå sendt inn søknad om kommunal tilvirkning. I første omgang tenker vi å produsere øl til våre gjester, sier Vegard Stormo ved Tinja.

Når Engevik brygger øl, tar det cirka en måned fra bryggingen til ølet kan serveres. Han kverner malten, bruker fersk humle, fersk gjær og vann fra springen.

– Dette kommer til å bli enormt. Vi har snakket med gjester om dette, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger. Å brygge sitt eget øl, er noe som er i vinden. Dette har tatt av i USA, Sverige og deler av Europa, sier Stormo.

Hvis Tinja Fjellgård får bevillingen fra kommunen, vil de lage et eget bryggeri i kjelleren på gården.

Etter hvert tenker de å starte et aksjeselskap som på sikt skal bli en hundre prosent stilling for Engevik.

– Øl passer bra til mat, og det er mer enn en pils. Det er flere smaksstoffer som er tilgjengelige ved produsering av øl enn det er for vin, sier Engevik.

– Vi kommer til å få Nord-Norges beste og mest anerkjente øl, slår Stormo fast.