Fra Fremovers nyhetsstudio 21.10.2019

DEL

TV-aksjonen har så langt fått over 89 millioner kroner

NTB: Ved halv ni-tiden søndag kveld var det blitt samlet inn over 89 millioner kroner over hele landet, ifølge TV-aksjonens egen oversikt. Pengene fra årets aksjon går til kvinners rettigheter i ni land: Niger, Mali, Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina. Årets slagord er «Nå er det hennes tur». Pengene som samles inn, skal gi 400.000 kvinner opplæring i å starte egen bedrift, spare og låne penger for å få egen inntekt. Kvinnene skal også gis opplæring i retten til å bestemme over egen kropp. TV-aksjonen har blitt arrangert av NRK en søndag i oktober hvert år siden 1974. Aksjonen er verdens største målt i innsamlede kroner per hode og tallet på frivillige.

Manuell dirigering på Hålogalandsbrua

Statens vegvesen melder om manuell dirigering av trafikken på Hålogalandsbrua fra og med mandag 21. oktober klokka 07.00 til og med 2. november klokka 18.00. Hastigheten er senket til 50 kilometer i timen.

Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar

Gustav Witzøe (66) overtar som konsernsjef i laksegiganten SalMar. Samtidig går dagens konsernsjef Olav-Andreas Ervik inn som leder av det nyopprettede datterselskapet SalMar Ocean. Det melder NTB. SalMar er med en markedsverdi på nesten 49 milliarder kroner det tiende mest verdifulle selskapet på Oslo Børs.

Mann kjørte av veien

En mann i 80-årene mistet i morgentimene mandag kontroll over bilen han førte, og kjørte av veien. Uhellet fant sted på fylkesvei 851 ved Sjøvegan.

– Ambulanse er på stedet og ivaretar fører, uvisst om skadet. Politi og brann er på tur til stedet, melder Troms politidistrikt på Twitter.

Eier av kosmetikk-kjeder ber om å bli slått konkurs

Cosmetic Group, som eier og driver kosmetikk-kjedene Vita og Loco, har innlevert konkursbegjæring. Det melder NTB mandag formiddag. Vita har en butikk på Amfi Narvik, men Fremover har ikke lykkes å få klarhet i hva konkursbegjæringen vil bety for butikken i Narvik.

Ifølge E24 har selskapet levert konkursbegjæring til Oslo byfogdembete, og rundt 1300 ansatte vil berøres.

– Hele organisasjonen har jobbet intensivt for å snu utviklingen, men nå må vi dessverre konstatere at vi ikke fikk det til i tide, skriver selskapet i ei pressemelding.

Videre skriver de at forutsetningene for drift ikke lenger er til stede, og at driften i 207 franchisedrevne Vita-butikker over hele landet rammes. Disse har i alt 1000 ansatte.

– Styret håper det kan være grunnlag og interesse for at hele eller deler av virksomheten kan drives videre etter konkursen, avsluttes pressemeldinga.

Valgt inn som fylkesordfører

Etter fylkestinget på Mo mandag formiddag er det klart: Kari Anne Bøkestad Andreassen (Sp) er offisielt valgt til fylkesordfører i Nordland. Det melder NRK. Narviks Mona Nilsen får en sentral rolle på fylkestinget som gruppeleder for Arbeiderpartiet (bak betalingsmur).

Stabilt salg av boliger, men færre nybygg

Igangsettingen av nye boliger var ved utgangen av september 13 prosent under fjoråret. Det ble solgt 1 prosent færre boliger enn i samme periode i 2018. Det viser ferske tall fra Boligprodusentenes Forening, ifølge NTB. Moderat salg og svak igangsetting viser et avdempet boligmarked. Ifølge administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening selges og igangsettes det nå om lag 25 prosent færre eneboliger enn det som var normalt for få siden, skriver NTB.

Hittil i år er det lagt ut 5579 boliger for salg i Nord-Norge, mens det er solgt 4722 boliger i samme periode. Det viser Eiendom Norges regionalrapport for tredje kvartal. Boligprisene i Narvik-området har hatt en vekst på 0,5 prosent det siste året.

Semitrailer var sakset på E6 – veien åpnet igjen

Klokka 12.43 fikk politiet melding om at en semitrailer hadde sakset, litt nord for Bjerkvik. Ulykken skjedde på E6, ikke langt unna Bjerkvik hotell.

Klokken 18.49 melder Statens vegvesen at veien begge kjørefeltene åpen igjen.

– Vi er på tur til stedet sammen med helse. Det har ikke kommet meldinger om personskade, opplyste May Wenche Hansen, operasjonsleder ved Nordland politidistrikt.

Politiet ble varslet av akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK). Ifølge Vegtrafikksentralen var veien delvis sperret klokka 12.50. Klokka 13.34 meldte de at ett kjørefelt er stengt.

Egill Pálsson blir ny sjef ved Hålogaland Teater

Tidligere regissør Egill Pálsson ved Hålogaland Teater er ansatt som ny teatersjef etter en runde med åtte søkere på stillingen, skriver styreleder Linda Beate Randal i en pressemelding. Han tiltrer stillingen 1. august 2020 for en periode på fem år.

– Det høres kanskje litt forslitt ut, men jeg falt pladask for teatret. De ansatte, bygget, naturen, landsdelen. Regionen vibrerer av kraft og Hålogaland Teater har et stort potensial til å være Norges nasjonale scene i nord, skriver Pálsson i pressemeldingen.

Bilist kjørte inn i trafikkskilt: – Glatt på stedet

En bil har kjørt inn i et trafikkskilt ved Tuneveien på E6 i Bardu. Det er glatt føre på stedet og noe materielle skader på kjøretøyet, skriver politiet i Troms på Twitter klokken 19.54. Skiltet er knekt. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskader.

Artikkeltags