Det blir halv pris for dem som bruker hurtigbåten mellom Evenes og Kjeldebotn til arbeidsreiser.

Stor interesse

I formiddag ble forslaget til nytt samferdselskart presentert, og der framgår det at faste brukere av hurtigbåten får en betydelig reduksjon i billettprisen.

Hans Ola Pedersen (Ap), fylkestingspolitiker fra Narvik, gir i den forbindelse sin partikollega og leder for samferdselskomiteen, Trude Hagland fra Evenes, skryt for jobben hun har gjort.

- Hun har lagt ned en betydelig innsats for at løsningen skulle bli så god som den nå er blitt, mener Pedersen.

- Det ble bra til slutt, er hans oppsummering.

Arbeidet med samferdselsplanen har vært omfattet med enorm interesse, og 20 delegasjoner har vært på fylkestinget for å gi uttrykk for sine oppfatninger om den.

Prishopp

Geir-Ketil Hansen, varaordfører i Narvik, sier seg fornøyd når det nå er blitt klart at arbeidsreiser prises bare med halvparten av det andre må ut med.

Det blir likevel en relativt stor økning i prisen fra dagens 64 koner til omkring 100 kroner selv med en rabattert billett, selv om ingen skal behøve å betale mer enn mellom 4.000 og 4.800 kroner per måned.

For dem som bruker båten bare en gang i ny og ne, vil turen koste over 200 kroner.

Tilpasning

– En markedstilpasning har vært begrunnelsen fra fylkestinget for å gjøre det, sier Hansen som var på plass som tilhører da planen ble presentert. Han tror likevel at ruta vil være attraktiv for dem som bruker den for å komme seg til og fra flyplassen på Evenes.

Han minner også om utgangspunktet:

– Det var snakk om å legge ruta ned. Det har ikke skjedd. Og en halvering av billettprisen for arbeidsreiser er i tråd med det som regionrådet har bedt om, sier han.