Gode nyheter for pendlere: Slipper med halv pris

Hurtigbåten mellom Kjeldebotn og Evenes har blitt heftig debattert den siste tiden.

Hurtigbåten mellom Kjeldebotn og Evenes har blitt heftig debattert den siste tiden.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det blir halv pris for dem som bruker hurtigbåten mellom Evenes og Kjeldebotn til arbeidsreiser.

Stor interesse

I formiddag ble forslaget til nytt samferdselskart presentert, og der framgår det at faste brukere av hurtigbåten får en betydelig reduksjon i billettprisen.

Hans Ola Pedersen (Ap), fylkestingspolitiker fra Narvik, gir i den forbindelse sin partikollega og leder for samferdselskomiteen, Trude Hagland fra Evenes, skryt for jobben hun har gjort.

- Hun har lagt ned en betydelig innsats for at løsningen skulle bli så god som den nå er blitt, mener Pedersen.

- Det ble bra til slutt, er hans oppsummering.

Arbeidet med samferdselsplanen har vært omfattet med enorm interesse, og 20 delegasjoner har vært på fylkestinget for å gi uttrykk for sine oppfatninger om den.

Prishopp

Geir-Ketil Hansen, varaordfører i Narvik, sier seg fornøyd når det nå er blitt klart at arbeidsreiser prises bare med halvparten av det andre må ut med.

Det blir likevel en relativt stor økning i prisen fra dagens 64 koner til omkring 100 kroner selv med en rabattert billett, selv om ingen skal behøve å betale mer enn mellom 4.000 og 4.800 kroner per måned.

For dem som bruker båten bare en gang i ny og ne, vil turen koste over 200 kroner.

Tilpasning

– En markedstilpasning har vært begrunnelsen fra fylkestinget for å gjøre det, sier Hansen som var på plass som tilhører da planen ble presentert. Han tror likevel at ruta vil være attraktiv for dem som bruker den for å komme seg til og fra flyplassen på Evenes.

Han minner også om utgangspunktet:

– Det var snakk om å legge ruta ned. Det har ikke skjedd. Og en halvering av billettprisen for arbeidsreiser er i tråd med det som regionrådet har bedt om, sier han.

Artikkeltags