10. oktober er en historisk dag i Fremover. Da ble Christian Senning Andersen innsatt som ny sjefredaktør/administrerende direktør i avisen.

Det ble allerede kjent i mai i år, og i mellomtiden har Anders Horne fungert i stillingen.

– Jeg har gledet meg veldig til denne dagen. Jeg kjenner meg jo som en Narvik-gutt, sier Andersen.

Han ble opprinnelig født i Narvik og bodde i «Gate 2» bare til han var to måneder gammel. Da flyttet familien hans til Østlandet.

Nært forhold

Grunnen til at han kaller seg «Narvik-gutt» er at han alltid har hatt et nært forhold til byen.

– Jeg har mye slekt og familie her. Og har vært på hytten til mine foreldre på Øyjord hver sommer. Dermed har jeg alltid pleiet forholdet til Narvik, forteller den nye toppsjefen.

Hans forrige jobb var som administrerende direktør i Hallingdølen. Før det har han jobbet som digitalredaktør i både Haugesunds Avis og Ringerikes Blad. Og bare 13 år gammel startet han å jobbe i lokalradio. Medie- og presselivet er hans bane.

Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

Christian Senning Andersen (37)

  • Født i Narvik - oppvokst på Hønefoss.
  • Gift med Kristina - ett barn.
  • Yrkeserfaring: Administrerende direktør i Hallingdølen (2014-2016), TV- og digitalredaktør i Haugesund Avis (2012-2014), produktsjef i Apressen/Amedia (2010-2012), Journalist/digitalsjef i Ringerikes Blad (1999-2010).
  • Hobby: Spiller trommer, piano og gitar. Glad i båtliv.

 

Digitalt fokus

For hele 16 år siden ble han tildelt stillingen som digitalredaktør i Ringerikes Blad da de startet opp nettavisen sin. Fremdeles bryner mange aviser seg på å sjonglere mellom papiravis og nettavis.

– Det har tatt langt tid og vi er fremdeles i skjæringspunktet. Men det har ikke vært modenhet for det før nå. I år 2000 var det for eksempel ikke betalingsløsninger over nett på plass, det var også svært få digitale annonser. I tillegg har det tatt tid å modne brukerne digitalt, forklarer Andersen.

Han er klar på at det blir viktig for Fremover å utvikle det digitale da det er opplest og vedtatt at papiravisen er på synkende kurs over det ganske avis-Norge.

– Men jeg er glad i papiravisen også. Og det er ikke forsvarlig å kutte den ut nå, den er fremdeles en viktig faktor for våre lesere og for den økonomiske bærekraften, forsikrer Andersen.

Saken fortsetter under bildet:

 

Speile det lokale

Han mener tvert om at avisene har vært for dårlig til å kombinere de to flatene og har glemt litt hva som fungerer på papir. Fremover er inne i en tid der avisen opplever økning i digitale abonnenter.

– Men det gjelder å beholde de vi har fra før og, det er langt vanskeligere å få de tilbake når de har forlatt oss. Dermed gjelder det å ligge i forkant av utviklingen. Vi kan fortsatt tilby noe helt unikt, i en tid der det er langt flere som kjemper om vår tid. Fremover kommer for eksempel aldri å sitere en nettavis fra Ohio, sier Andersen.

I stedet er det det nære som er viktig og han vektlegger at det viktigste som skjer er der man bor.

– Vi kommer alltid til å være opptatt av samfunnsoppdraget vårt. Det er nettopp der vi kommer til å skille oss fra for eksempel Facebook. Vi skal alltid ha redaksjonelle prioriteringer og vurderinger, noe som skal være tydelig gjennom sakene og valgene våre. Dette skal skape tillit fra leserne våre, avslutter Christian Senning Andersen.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android