Gå til sidens hovedinnhold

Mannsterke på East West Arena

Har invitert departementet på «studietur»:

Artikkelen er over 6 år gammel

Næringsdepartementet mønstrer tungt når den fjerde East West Arena går av stabelen neste uke.

– Vi har invitert departementet med, og de har takket ja. Det er vi veldig fornøyd med, sier Futurum-direktør Edel Storelvmo.

Handelspolitisk

East West Arena (EWA) er en felles satsing fra næringsutviklingsselskapene i Narvik (Futurum), Kiruna (Progressum) og Gällivare (Expandum).

EWA arrangeres annethvert år i Norge og Sverige. I fjor ble konferansen holdt i Narvik, og i år går denne av stabelen i Gällivare.

Det er handelspolitisk avdeling i Nærings- og fiskeridepartementet som tar turen, først til Narvik, og så videre med tog til Gällivare.

– Departementet stiller mannsterkt med ikke mindre enn syv deltakere. Det gir oss god mulighet til å fortelle om hvordan næringslivet i Narvikregionen satser innen blant annet transport, reiseliv og teknologi – og ikke minst samarbeider om dette på tvers av landegrensene, sier Storelvmo.

Møte bedrifter

I tillegg til å delta på deler av East West Arena, har Furturum også lagt til rette for at departementet får direkte møter med flere bedrifter fra narvikregionen.

– Det gjelder både Heatwork, Narvik Havn, Eyelife, Visinor Ballangen Sjøfarm, Forte Narvik, Narviksenteret og Nord-norsk Spedisjon. Også Ofotbanealliansen og Ofotbanens betydning for nordområdene vil det bli informert godt om, sier Ann-Hege Lund, i Futurum.

East West Arena er ventet å samle rundt 200 deltakere. I tillegg til norske og svenske deltakere, er det også en stadig større interesse for konferansen fra finsk side.

På programmet står blant annet LKABs nye sjef Jan Mostrøm blant foredragsholderne.

Et dobbeltspor på jernbanen mellom Kiruna og Narvik, vil også bli viet behørig tid under konferansen som går av stabelen torsdag og fredag. Det vil også være et uformelt program onsdag kveld.

– Det er fortsatt mulig å melde seg på East West Arena. I tillegg til muligheten for å ta tog til og fra Gällivare, og vi også satt opp egen buss, forteller Ann-Hege Lund.

Kommentarer til denne saken