- Nå slipper vi å sende våre døde til Harstad og Narvik

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Endelig kan tromsøværingers siste reise skje innenfor kommunens grenser. I alle fall vil de av oss som en gang i framtida skal kremeres, slippe å få sine jordiske levninger sendt til Harstad eller Narvik før urnen kan sendes tilbake til Tromsø.

Nå starter nemlig byggingen av Tromsøs eget krematorium ved Sandnessund gravlund.

- Nå kommer endelig krematoriet. Det har vært etterlengtet i rundt 20 år, forteller byråd for finans, Jonas Stein (V), og byråd for næring, kultur og idrett, Vanja Terentieff (H), mens regndråpene væter gravstøtter og friske blomster der flere tromsøværinger har funnet sitt siste hvilested.

Lokaliseringsdebatt

Krematoriet har vært planlagt i lang tid, og har ligget inne i kommunale økonomiplaner siden slutten av 90-tallet. Årsaken til utsettelsene er flere. Blant annet har det vært strid om hvor anlegget skulle ligge. I tillegg har byggeprosjektet etter hvert blitt utvidet.

Nå er det klart at det ikke bare skal bygges et krematorium. I tillegg kommer et seremonirom og en driftssentral for gravlundsansatte i Kirkelig Fellesråd.

Byggene skal lokaliseres på den relativt nyetablerte Sandnessund gravlund, og byggestart skjer til høsten med ferdigstilling i løpet av 2017.

- Da kan man endelig slippe å sende de døde til Harstad eller Narvik. Det er noe som mange pårørende har kviet seg for, sier Stein.

Artikkeltags