Narvikmegler'n melder om et boligmarked som koker – og styrker bemanningen

FULL FART: Det er stor rift om boliger i Narvik, ifølge Narvikmegler'ns Tone Merethe Viklem Olsen (nr. to f.v.). Her flankert av Sigve Wiik, Elling Berntsen og Kirstin Leiros. Foto: Fritz Hansen

FULL FART: Det er stor rift om boliger i Narvik, ifølge Narvikmegler'ns Tone Merethe Viklem Olsen (nr. to f.v.). Her flankert av Sigve Wiik, Elling Berntsen og Kirstin Leiros. Foto: Fritz Hansen

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Bak meglerfirmaet står Sparebanken Narvik og Ofoten og Midt-Troms boligbyggelag.

Stor utskiftning

– Omsetningen går raskere enn noen gang, og det er få boliger tilgjengelige for salg, sier daglig leder Tone Merethe Viklem Olsen.

Forklaringen er at det er mange narvikinger som sitter lenge på eneboligene sine, men ønsker å kjøpe leilighet når det å ha eget stort hus blir for strevsomt.

Nye kjøpere står nærmest i kø og venter, for selv om det har vært mange bedriftsnedleggelser har nye kommet til, og med dem potensielle kjøpere.

Ung interesse

Det betyr også at prisene stiger, og ifølge Kirstin Leiros, administrerende direktør i Boligbyggelaget, har også det resultert i en betydelig økt interesse fra yngre huskjøpere for leiligheter i boligbyggelag.

Ønsker du å dele ditt abonnement på Fremover med ett eller flere familiemedlemmer, helt gratis? Les mer om aiD.

Leiros ser ikke bort fra at flere enn henne har registrert at det ikke er lagt til rette for mange nye boligfelt i den nye kommunedelplanen, og vedgår at hun hadde ønsket flere arealer regulert til dette formålet.

Hun røper at de også har tenkt tanker rundt det å bygge leiligheter for utleie, uten å ha konkludert.

Ankenesværing

I denne situasjonen styrker meglerfirmaet bemanningen med en eiendomsmeglerfullmektig; Sigve Wiik som er jurist av utdannelse.

Han kommer fra en jobb på skattekontoret i Narvik kommune.

Følg Fremover på Facebook

– Han er født og oppvokst på Ankenes, men er i dag bosatt i Beisfjord sammen med sin kone og fire barn.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Wiik.

Jubileumsår

At det står lokale eiere bak, er Olsen veldig fornøyd med, mens Elling Berntsen, administrerende direktør i Sparebanken Narvik, forklarer fjorårets økte oppkjøp av selskapet med at banken ser boligkjøp «som en naturlig del av den samlede kundeleveransen innenfor økonomisk rådgivning».

Kirstin Leiros sier etter å ha vært eier i 20 år:

– Vi synes det er ekstra spennende å kunne ansette en ny megler i jubileumsåret.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

For iPhone: https://itunes.apple.com/no/app/fremover.no/id675989247?l=nb&mt=8

For Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=no.nyhetsvarsel.fremover&hl=no

Artikkeltags