– Er det egentlig bare ett svar på hva man vil bli når man blir stor?

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I hver helgeavis presenterer vi en ungdom, og hva vedkommende er opptatt av og interessert i.

Tips oss gjerne om personer vi bør snakke med. Send tips direkte til Frida Brembo på e-post: fridabr@fremover.no

Navn: Victoria Benjaminsen Larsen

Alder: 16

Bosted: Narvik

Skole: Narvik videregående skole avd. Solhaugen på Kunst, design og arkitektur (KDA)

– Hva interesserer du deg for?

Jeg interesserer meg for hest og fremtiden. Det virker kanskje litt klisjé å si, men i en hektisk hverdag er hest en måte for meg å lade batteriene på. Å sitte på hesteryggen blir en slags terapi og jeg klarer å tenke på noe annet enn skole, for det kan være utfordrende iblant, men absolutt spennende å lære nye ting.

– Hva er viktig for deg?

Det er viktig å tenke på hva som vil skje i fremtiden og hvor villig jeg er til å føle drømmene mine. Skole prioriterer jeg høyt nettopp fordi det er ei investering i fremtiden.

– Hva vil du bli når du blir stor? Er det noe spesielt du brenner for som du ønsker å gjøre noe med?

Det er et spørsmål alle vil ha svar på, men er det egentlig noe endelig svar? Jeg kjenner flere godt voksne mennesker som har utdannet seg og jobbet innenfor et bestemt yrke i flere år, men som ville valgt noe annet om de fikk utdanne seg på nytt.

Norge er et land hvor, ikke alle, men mange ungdommer som meg har muligheten til å bli hva som helst, hvis man bare er villig til å jobbe hardt nok. Dette kan bli overveldende til tider. Jeg har en filosofi om at videregående er en slags arena hvor ungdom kan teste ut ulike ting og bli litt bedre kjent med seg selv. Og det viktigste er faktisk å fullføre! Jeg velger å jobbe hardt i skolefagene og utnytte potensialet mitt, samtidig som jeg ikke tar noen få dårlige karakter som et nederlag. Ikke alle dager er like gode, det er det som gjør oss menneskelige. Jeg har ingen anelse om hvor jeg befinner meg i samfunnet om ti år, og det stresser jeg heller ikke over. Jeg er en av de menneskene som har flere ting jeg har interesse for, men ikke en bestemt ting jeg brenner for. Dette gjør kanskje karrierevalget mitt mer utfordrende.

– Hva savner du i Narvik som ville gjort byen bedre for ungdommene å bo i?

Mens mamma studerte bodde vi noen år i Tromsø. Jeg tok ridekurs ved rideskolen der som ligger mer sentralt plassert enn Narvik rideskole gjør. Jeg skulle gjerne ønske at Narvik rideskole lå nærmere bykjernen slik at flere kunne hatt mulighet for å benytte rideskolen. Det er ikke sikkert at alle ungdommer har mulighet for å komme seg helt inn til Skjomen, og det ville vært mye bedre om den lå nærmere Narvik.

Jeg er veldig opptatt av musikk og det går sjeldent en dag hvor jeg ikke hører på musikk. Det ville vært bra om det ble arrangert flere konserter hvor band/artister ble invitert. Noen kan være gratis og andre kan man betale en liten andel slik at ungdom kan være sosiale og gjøre noe kult sammen!

Artikkeltags