UNG: – Jeg har lyst å gjøre Narvik til en bedre plass å vokse opp på

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I hver helgeavis presenterer vi en ungdom, og hva vedkommende er opptatt av og interessert i.

Tips oss gjerne om personer vi bør intervjue. Send tips direkte til Frida Brembo på e-post: fridabr@fremover.no

Navn: Vilde Lindgren Braseth

Alder: 15 år

Bosted/Opprinnelse: Elvegård Skjomen

Skole: Skjomen skole

-Hva er viktig for deg?

– Være med familie og venner. Men samtidig gjøre det bra på skolen og delta på fritidsaktiviteter. Jeg danser HipHop og er med venner på Apollo eller Valhall.

– Du er med i ungdomsrådet, hvorfor?

– Det som gjør at jeg brenner for ungdomsrådet er at jeg alltid har vært interessert i hva som skjer rundt meg. Jeg har lyst å gjøre Narvik til en bedre plass å vokse opp på.

– Du skal på ungdommens fylkesting i helgen, hva ønsker du å ta opp der?

Saker som jeg mener er viktige å ta opp er saker som fylkesveiene. Flere og oftere bussruter er viktig og bedre tilbud for unge som for eksempel et døgnåpent tilbud på ungdomsklubbene.

– Hva vil du bli når du blir stor?

Jeg har lyst å bli samfunnsviter eller høyskolelærer. Jeg er veldig glad i temaer som litteratur, politikk og historie. Og jeg kunne ikke ha sett for meg å jobbe med noe som jeg ikke synes er spennende.

– Hva trenger Narvik for å bli en bedre by for unge?

– Det Narvik trenger for at det skal bli en bedre by for unge er tilbud der alle ungdommer kan gjøre noe de liker. Workshops på Verdensteateret, døgnåpent på Apollo eller arrangere åpen dag i bakken. Og et bedre busstilbud slik at de som bor i utkantene av selve Narvik lettere kan komme seg til og fra.

Artikkeltags