Vil du finne dine røtter? Da bør du holde av lørdag

SLEKTSFORSKNING: Lørdag er det slektforskerdagen og da kan de som vil lære mer om å finne sine røtter.

SLEKTSFORSKNING: Lørdag er det slektforskerdagen og da kan de som vil lære mer om å finne sine røtter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Slektsforskning har blitt en meget populær hobby, og interessen for å lage seg et slektstre har bare vokst. Ikke minst takket være en dokumentarserie på NRK hvor en rekke kjente norske personer får hjelp med sin slektsforskning, «Hvem tror du at du er?»

DEL

Før du setter i verk med jakten på dine røtter vil det være lurt å tilegne seg en del basiskunnskaper om dette faget. Eller plukke opp noen tips om du skulle være mer dreven i kildesøk på internett og i slekts- og kirkebøker.

Narvik bibliotek og Ofoten slekts- og historielag inviterer til arrangementet Slektsforskerdagen 2018 på biblioteket lørdag 27. oktober kl. 11–15. Tilbudet er gratis, og ta gjerne med egen bærbar PC.

Arrangementet starter med to foredrag i auditoriet i etasjen under biblioteket. Innledningsvis vil Geir Horrigmoe fra Ofoten slekts- og historielag holde en introduksjon om slektshistoriske kilder, med fokus på bruk av Digitalarkivet som verktøy i slektsforskning. Han vil også fortelle litt om nettbaserte slektsforskningsverktøy og gi tips om hvordan man kan gå frem for å finne opplysninger av nyere dato.

Øyvind Gjerløw fra Narvik bibliotek vil ta en kort gjennomgang av Nasjonalbibliotekets digitale samling, deriblant avistjenesten, som gir publikum tilgang til store deler av Nasjonalbibliotekets avisarkiv i norske bibliotek. Han vil også gi en oversikt over tilsvarende tjenester i våre naboland.

Slektsforskerdagen avsluttes med samling til workshop i bibliotekets lokaler der publikum selv kan teste ut verktøyene som er presentert i foredragene eller lufte problemstillinger fra eget slektsforskningsarbeid.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken