Gå til sidens hovedinnhold

Dagbladet-kommentator: - Narvik bør få VM i alpint

Artikkelen er over 4 år gammel

Dagbladets profilerte sportskommentator Esten O. Sæther er tydelig på at VM-suksessen for sykkel i Bergen bør åpne for VM i alpint til Narvik.

- Når det gjelder internasjonale idrettstevner, betyr det at godene må fordeles landet rundt. I beste fall gjør det at det forventede underskuddet fra sykkel-VM 2017 blir dekket av fellesskapet, at et mulig ski-VM i Trondheim 2023 blir en nasjonal fest og at neste års skiting samler seg bak en søknad om alpin-VM i Narvik med 2025 som første mulighet.

Les hele kommentaren her.

- MensTrondheim ganske sikkert vil få ski-VM enten i 2023 eller 2025, blir det adskillig vanskeligere å overbevise styret i det internasjonale skiforbundet (FIS) om å gi også alpin-VM til Norge. Der trenger vi noe spesielt for å nå fram, og det tilbyr Narvik med et mildt sagt fotogent skianlegg som stuper rett ned i havet, skriver Sæther.

Han mener at det er det store bildet som skiller gjør at Narvik skiller seg ut.

- Både Hafjell/Kvitfjell og Hemsedal ønsker å bli norsk VM-kandidat. Begge har sportslig sett vel så bra anlegg eid av to sterke private aktører, men investeringen i slike mesterskap må sees i en bredere sammenheng. Det er der Narvik skiller seg klart ut som en del av boomen i nordnorsk vinterturisme.

TV2s Kaggestad: – Narvik bør arrangere VM

Statsministeren til Narvik i dag: – Naturlig møtested

Verdensstjerne inn på eiersiden til VM 2025

Hemsedal: – For mørkt for VM i Nord-Norge

Trondheim kan utsette VM-drømmen for Narvik

Kommentarer til denne saken