Narvikmann meldte seg for poltiet etter snøskredet i Vassijaure

Av , , og
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Ved 15-tiden lørdag ettermiddag gikk det et stort snøskred på ti ganger 100–150 meter ved Vassijaure.

Svensk politi ble kontaktet av personer i området som hadde sett skredet. Da ble det også meldt om at det var observert tre personer i område i tiden før skredet ble utløst.

Svensk politi ba om støtte fra Narvik til å søke gjennom snømassene. Politiet fryktet at det var personer som var tatt av skredet.

Tre ekvipasjer fra norske redningshunder og personell fra Norsk Folkehjelp ble sendt til stedet for å bistå i letingen. Det ble også søkt med drone og med varmesøkende kamera på stedet.

I 20-tiden lørdag kveld ble det meldt om at søket var avsluttet og at det ikke skal ha vært noen personer som ble tatt av skredet.

Meldte seg

Mens søket pågikk tok en Narvik-mann kontakt med politiet og fortalt at det var han som uløste skredet.

– Han visste at han hadde utløst et skred, og leste i Fremover at det pågikk et søk. Derfor tok han kontakt med oss, forteller Karl-Erik Thomassen ved operasjonssentralen.

Mannen hadde gått på ski i området.

Han møtte opp hos politiet i Narvik og ble satt i direkte kontakt med redningstjenesten i Sverige.

– Etter at han viste oss på kartet hvor han hadde vært, kan vi konkludere med at det var han som utløste skredet, sier Thomassen.

Ifølge det svenske nettstedet Lavinprognoser er snøskredfaren på stedet nivå to av fem, som vil si moderat.

– Farlige forhold i deler av terrenget. Bedøm snølaget nøye, identifiser og unngå de farligste plassene, heter det i varselet.

Vassijaure ligger like cirka seks kilometer i luftlinje fra norskegrensen.

Artikkeltags