Fra Fremovers nyhetsstudio 16. januar 2020

DEL

Cruiseskip med 4.000 passasjerer kommer til Narvik

Narvik havn meldte onsdag at cruiseskipet «MSC Fantasia», med en kapasitet på 4.000 personer, skal legge til kai i Narvik i 2022. Nyheten ble meldt i forbindelse med at Narvik havn har sluppet en ny podcast-episode denne uken.

– Interessen fra rederiene har vært stor etter at cruisekaia i Narvik ble tatt i bruk 15.oktober i fjor, og nå melder også de store cruiseskipene sin ankomst, skriver det kommunale foretaket på egne nettsider.

Narvik havn skriver videre at de allerede har fått inn bookinger for 2023.

Hanne Sørvaag kommer til Narvik med hyllestkonsert

Artisten Hanne Sørvaag kommer til Narvik med konserten «Meg og Dolly», en hyllest til den verdenskjente artisten Dolly Parton.

– Jeg synes det er veldig fint å tenke på at jeg hyller en artist som er «still going strong» i sitt eget artisteri. Vi må ikke vente til noen er borte før vi viser hvor stor betydning de har for oss, sier Sorvaag ifølge ei pressemelding.

Gjennom våren skal hun på turné i hele Norge, og 23. februar, 11 dager etter Norgespremieren, står altså Narvik kulturhus på plakaten.

Elgpåkjørsel i Salangen

Det har vært en elgpåkjørsel like ved Øvrevatnet, mellom Brandvoll og Sjøvegan, på fylkesvei 851 i Salangen, ifølge NRK Trafikk. Det dirigeres på stedet, som kommer brått på.

To vogntog sto fast på E10 Bjørnfjell – veien åpnet igjen

Like før 13.30-tida torsdag melder Statens vegvesen at det er redusert framkommelighet ved Skitdalshøgda på E10 Bjørnfjell. Vakthavende på vegtrafikksentralen opplyser om at det gjelder to vogntog som står fast i en bakke. Det nederste står på grunn av et punktert dekk, mens det andre, en toaksla bil, sliter med å komme seg opp bakken. Det er mulig å kjøre forbi stedet.

Oppdatering: Klokken 17.11 melder Statens vegvesen at begge kjørefelt er åpne etter at ett kjørefelt var stengt.

Ny kvinnerekord blant ordførere

Andelen kvinnelige ordførere har mer enn fordoblet seg de siste 20 årene, ifølge en ny undersøkelse fra SSB. Etter siste kommunevalg er nå 35 prosent av Norges ordførere kvinner. Andelen kvinner i kommunestyrene på 40,5 prosent. Det er en fremgang på 1,5 prosentpoeng sammenlignet med fire år siden.

Også i formannskapene er det ny rekord med en kvinneandel på 44 prosent.

Russisk tråler i Tromsø slepes til Bergen

Slepingen av den russiske tråleren Bukhta Naezdnik som brant og sank i Tromsø i september, har startet. Skipet skal slepes til Bergen. Havnevakta i Tromsø opplyste at slepingen startet rundt klokken 14 torsdag, ifølge Nordlys.

To slepebåter, Boa Odin og Boa Balder, utfører slepet til Hanøytangen i Bergen. Det ble gjort forsøk på å slepe tråleren i romjulen, men operasjonen ble avbrutt. Arbeidet med å heve tråleren startet i begynnelsen av desember.

Det begynte å brenne i tråleren 25. september. Dagen etter gikk den rundt, og brannen ble slokket. Siden da har den ligget i havna. (NTB)

Artikkeltags