Nye artister til VU 2014

Hekla Stålstrenga spiller i Lokstall 1 fredag 21. mars.

Hekla Stålstrenga spiller i Lokstall 1 fredag 21. mars. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vinterfestuka satser ungt og nordnorsk.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

De nordnorske artistene Hekla Stålstrenga og Moddi er klar for Vinterfestuka 2014. Dermed er tre artister klar for scenen i Lokstall 1. Turboneger ble signert i forrige uke.

Tilbake på stor scene

Moddi spiller i Lokstall 1 torsdag 18. mars. Det er ikke første gang den unge og særpregede artisten fra Senja gjester Narvik og Vinterfestuka. Men sist han spilte her skjedde det på en intimkonsert i Ungdommens hus. 18. mars får han anledning til å boltre seg på en stor scene i et lokale som burde passe musikken hans utmerket.

Har gitt folkemusikken et løft

Hekla Stålstrenga spiller i Lokstall 1 fredag 21. mars. Kunstnerisk er det ingen tvil om at gruppa har bidratt sterkt til å gi folkemusikken et betydelig løft. Få andre norske band spiller folkemusikkinspirert musikk som egner seg likegodt til fest for 6.000 publikummere som til den intime kveldskonserten.

Nyter stor respekt

Bandet består av Ragnhild Furebotten (fele og låtskriver), Tore Bruvoll (gitarer og låtskriver), Anne Nymo Trulsen (sang, trøorgel og låtskriver), Trond-Viggo Solås (bass), og Ole-Jakob Larsen (trommer). Samtlige medlemmer er profesjonelle og høyt profilerte musikere som nyter stor respekt nasjonalt og internasjonalt innenfor sin sjanger. Et synlig bevis på det siste er at Anne Nymo Trulsen nylig ble tildelt Coops kulturpris for 2013.

Artikkeltags