Politiet om leteaksjonen: Mann funnet omkommet

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Politiets operasjonsleder i Troms politidistrikt Jøran Bugge bekrefter overforiFinnmarkat leteaksjonen har gjort funn av en person.

På Twitter skriver de følgende:

– Personen som har vært savnet i fjellområdene i Kåfjord ble i ettermiddag funnet omkommet. Alt tyder på at vedk. har vært utsatt for en ulykke

Det er dårlig mobildekning i området hvor mannen ble funnet. Det er derfor begrenset med informasjon politiet har på nåværende tidspunkt, ifølge Bugge.

Vanskelige leteforhold

Siden søndag har politiet, Røde Kors, Sea King og helikoptre fra Forsvaret søkt på strekningen mellom Birtavarre og Kautokeino. Mandag trappet leteaksjonen også opp med å sette inn et fly tilhørende en flyklubb, inn i søket.

Søkearbeidet har utfordrende fordi det er mye elver og snø som går i oppløsning, med mye overvann og raker i området, ifølge Politiets operasjonsleder Hole.

Den savnede 46-åringen er en reindriftsutøver fra Kautokeino. Han la ut tur fra Birtavarre i Troms i retning Kautokeino tirsdag i forrige uke, og ble meldt savnet søndag formiddag av sin familie.

– Familie, venner og bekjente er nå gjort kjent med at han er savnet, og gjør også sine egne undersøkelser, sa operasjonsleder i Troms politidistrikt, Steinar Gudmundsen til iFinnmark søndag kveld.

Men de er håpefulle

Den savnede mannen betegnes som fjellvant. Troms politidistrikt, Finnmark politidistrikt og Hovedredningssentralen (HRS) har forhåpninger om finne ham i live.

– Det har vært innsats gjennom natten, og det blir innsats utover dagen, sier redningsleder Øyvind Odde mandag morgen til iFinnmark.

Også søndag ble det søkt med helikopter over området, melder Nordlys.

– Vi har hatt Sea King ute og fløyet over det aktuelle området, bekreftet redningsleder Thor-Eirik Torkildsen i Hovedredningssentralen Nord-Norge søndag.

Sjekker ut mobilbruken

Politiets operasjonsleder Ørjan Hole i Troms politidistrikt opplyste til Nordlys mandag morgen, at lokale kjentmenn er med i helikoptersøkene.

– Helikopteret er nå ute og søker. Ombord i helikopteret har vi også kjentmenn fra området. Samtidig jobber vi med etterretning, blant annet i forhold til mannens bruk av telefon, sa operasjonsleder Ørjan Hole i Troms politidistrikt.

Meldt savnet i Finnmark

Operasjonsleder Eirin Hansen Abuukar i Finnmark politidistrikt fortalte søndag kveld at politiet i Troms har bedt om bistand fra politidistriktet.

– I kveld og i natt skal Røde Kors i Kautokeino ut for å delta i aksjonen. De kommer til å dreie søke i området mellom Kautokeino og Birtavarre, sa Hansen Abuukar til iFinnmark.

Artikkeltags