Fra Fremovers nyhetsstudio 31. oktober 2019

DEL

Vogntog sperret veien på E10

Et felt var stengt på E10 i Lødingen på grunn av et stanset kjøretøy, i følge ei trafikkmelding fra Statens vegvesen. Kjøretøyet sperrer veien i retning Gullesfjord. I følge NRK skal kjøretøyet være et vogntog som står i bakkene ved Kåringen.

Statsminister Solberg besøker Bodø

Leder i Høyre og statsminister Erna Solberg kommer til Bodø førstkommende helg i forbindelse med fylkesårsmøtet i Nordland Høyre. Neste høst kommer regjeringen med en ny Stortingsmelding om Nordområdende. – Statsministerens tilstedeværelse under årsmøtet og de politiske debattene viser hvor høyt regjeringen setter arbeidet med Nordområdemeldingen, sier Nordland Høyre-leder Grethe Monica Fjærvoll i følge ei pressemelding.

Miljøaksjon ved Trænarevet avblåst

Bellona-båten Kallinika som skulle til Trænarevet, måtte snu på grunn av værforholdene. Onsdag ankom riggen som skal prøvebore. – Når vinden skulle øke ytterligere utover natta og dagen i dag, anses det ikke som godt sjømannskap å være ute på havet så sant det kan unngås, heter det i en pressemelding fra Bellona.

Miljøvernerne skulle aksjonere i forbindelse med at boreriggen West Hercules fra det tyske oljeselskapet DEA Wintershall onsdag var ventet å ankomme Trænarevet. Mandag ble det kjent at Klima- og miljødepartementet opprettholder Miljødirektoratets tillatelse etter forurensningsloven for letebrønnen Toutatis i Norskehavet.

– Bellona og Natur og Ungdom er opptatt av at når vi aksjonerer, så er det politikerne vi har som mål. Vi skjønner selvsagt at en båt av vår størrelse ikke fysisk kan stoppe en borerigg, men vi viser oljeindustrien at vi følger dem helt til døren og at vi ikke har tenkt å gi oss, sier Bellona i pressemeldingen. (©NTB)

Nominert til litteraturpris for Hamsun i tegneserieformat

Serieskaper Martin Ernstsen er nominert til Brageprisen 2019 i åpen klasse: Bildebøker for voksne og barn, med «Sult» – Knut Hamsuns klassiker adaptert til tegneserieformatet.

Ernstsen har fått gode anmeldelser for sin tolkning av Hamsun-klassikeren, blant annet i Dagbladet og Aftenposten.

Brageprisen ble delt ut for første gang i 1992, og har siden den gang etablert seg som en av Norges viktigste litterære priser. Brageprisens formål er å hedre ny, norsk litteratur.

Politiet ber om tips etter at ladestasjon ble stjålet

Politiet ber publikum om tips etter at en ladestasjon ble stjålet utenfor Fjellfolkets hus i Hattfjelldal i Nordland. – Dersom noen har sett personer eller kjøretøy i området natt til tirsdag 29. oktober ber vi om at de tar kontakt med politiet på 02800. Spesielt er vi interessert i alle observasjoner som er gjort rundt Fjellfolkets hus cirka klokken 3.30 natt til tirsdag, sier politiadvokat Sølvi Elvedahl i Nordland politidistrikt.

En hel ladestasjon for elbiler ble koblet fra strømmen og stjålet natt til tirsdag, skriver NRK. (©NTB)

Artikkeltags