Fra Fremovers nyhetsstudio 05.12.2019

DEL

Siste evakuerte får dra hjem

Litt etter klokka 13 kom beskjeden om at også de siste evakuerte langs Beisfjordveien får dra hjem. Det opplyser Mads Bernhoft fra operasjonssentralen for politiet i Nordland til Fremover.

Tirsdag ble tre hus evakuert på grunn av rasfare. Dette etter at det ble meldt om store mengder regn i et nedsnødd Narvik.

I går ble rasfaren vurdert som over for to av boligene, og torsdag er faren erklært over også for det siste huset. Dette etter at geologer fra NVE i Narvik har befart området.

Narvik Panorama AS fusjonert med Laksaa AS

Laksaa AS har fusjonert med Narvik Panorama AS, og er det overtakende foretaket ifølge Foretaksregisteret. Les saken her (+).

Nødetatene rykker ut til melding om snøskred i Fagernesfjellet

Ved 12-tida torsdag rykker brann, politi og helse ut etter en melding om snøskred i Fagernesfjellet. En innringer skal ha observert skredet, som skal ha gått i et område over Fagernestunnelen. Les hele saken her (+).

Tre menn tiltalt for mord etter forsvinningssak i Kiruna

I slutten av juli forsvant en 29 år gammel mann fra Kiruna. I august ble han funnet død. Tre menn som ble mistenkt i saken er nå tiltalt for mord og frihetsberøvelse. Det skriver avisa Norrländska Socialdemokraten.

Algerammede oppdrettere får øke lakseproduksjonen

Nærings- og fiskeridepartementet gir nå lakseoppdrettere som ble rammet av algeoppblomstringen i vår mulighet til å ta igjen tapt produksjon. Det gjør de ved å åpne for at oppdrettsselskapene kan søke Fiskeridirektoratet om å øke lakseproduksjonen. Det skriver departementet i ei pressemelding. Fiskeridirektoratet har innvilget søknadene fra følgende selskaper: Cermaq Norway, Ballangen Sjøfarm, Gratanglaks og Kleiva Fiskefarm, Nordlaks, Salaks, Sørrollnesfisk og Northern Lights Salmon, Ellingsen Seafood og Mortenlaks. Les mer her (åpen sak).

Høgda borettslag i Narvik har valgt nytt styre. Bjørnar går av som leder

Leder i styret er Anita Michaelsen. Hun overtar styrelederrollen etter Bjørnar Evenrud. Han ble valgt som leder i styret i 2018. Se resten av styremedlemmene i saken her (+).

UiT oppretter nye studieplasser – vil bidra til det grønne skiftet

Regjeringen bevilger midler til å opprette 70 nye studieplasser rettet mot det grønne skiftet i statsbudsjettet for 2020. UiT Norges arktiske universitet svarer med å øke med totalt åtte nye studieplasser på bachelor- og masternivå innen akvamedisin og energi, klima og miljø. Les saken her (åpen).

Nordland har høyest sykefravær i landet

I tredje kvartal 2019 er Nordland det fylket med det høyeste sykefraværet i landet, med et legemeldt sykefravær på 5,1 prosent. Finnmark ligger på en andreplass med 4,9 prosent, mens Oslo er lavest med sine 3,6 prosent.

Nordland ligger dermed godt over landsgjennomsnittet, som var på 4,3 prosent i forrige kvartal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken