- OBAS går under

Artikkelen er over 10 år gammel

Minoritetseier med dyster spådom.

DEL

Autolink, som eier 40 prosent av Ofotbanen AS (OBAS), mener jernbaneselskapet driver for kreditors regning og spår dets snarlige død.

Det er på selskapets hjemmesider at Autolink-direktør Lars Olsen går til frontalangrep på OBAS etter at det har oppstått en konflikt mellom eierne.

Der opplyser han også at Autolink arbeider for å få en egen jernbaneløsning.

– Autolink er minoritetsaksjonær i Ofotbanen AS og har i lengre tid hatt et utfordrende forhold til hovedaksjonær og administrasjonen i selskapet. Som et resultat av dette ble det i februar 2008 inngått en avtale mellom aksjonærene og administrasjonen som betød at Autolink ville kunne få bedre kontroll over utviklingen av godstransporten i selskapet, opplyser Lars Olsen.

– Vi har overholdt alle forpliktelser overfor selskapet og andre aksjonærer, og i tillegg brukt betydelig økonomiske ressurser for å opprettholde driften i Ofotbanen AS, skriver Olsen.

Han omtaler også den økonomiske situasjonen – og den er svært dyster, ifølge Autolink-direktøren.

– Meget dårlig, er hans beskrivelse.

– Med et betydelig underskudd i både 2006/2007 og en lignende trend for 2008, betyr det at selskapet trenger betydelige midler for å drive videre.

– Hovedaksjonær i selskapet har verken ønsket å tilføre nødvendige midler eller avgi eierandeler til Autolink. Det betyr at vi ikke kan utføre de forretningsmessige tiltak som vi mener er nødvendig for å redde selskapet. Av den årsak valgte Autolink sine representanter i siste uke å trekke seg fra styret i Ofotbanen AS, da de mener selskapet driver for kreditors regning. Vi har forberedt oss på at denne situasjonen kunne oppstå og har derfor inngått et samarbeid med en alternativ jernbaneaktør, opplyses det.

Autolink har også etablert sitt eget jernbaneselskap, og regner med å ha det i operativ drift i løpet av kort tid, framgår det av meldingen.

Artikkeltags