Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot betydelig snøskredfare

Artikkelen er over 5 år gammel

Hovedredningssentralen melder på Twitter at skredfaren er betydelig stor i store deler av Nord-Norge. På nettsidene Varsom.no, kan man følge utviklinga i de forskjellige regionene i landet. De fleste stedene hvor skredfaren nå er stor, er faregraden satt til tre.

Det var Nordlys som omtalte saken først.

Skredvarsler Birgit Rustad i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), sier til Nordlys at det er store nedbørsmengder i kombinasjon med vind som har skapt ustabile forhold.

– Skal man ut i fjellet, bør man være forberedt. På Varsom.no oppdaterer vi på daglig basis. I store deler av Nord-Norge har det kommet nedbør samtidig som det har vært en del vind. Det har gjort forholdene ustabil, sier Rustad.

På varsom.no, kan vi lese at bygevær og kuling fra vest/nordvest genererer nysnøflak i leheng. Disse blir hovedsakelig liggende i leheng mot øst/sør-østlig retning. Skredfaren er økende.

– Man må bruke den informasjonen vi har, for å skape seg mest mulig kunnskap om forholdene før man tar seg opp i fjellene, sier Rustad.

For Narvik er faregraden satt til "Betydelig".

- Lokalt mye nedbør og vind fører til økt skredfare. Vær forsiktig i leområder og andre terrengformasjoner hvor vinden legger fra seg ustabile nysnøflak, heter det i meldingen fra Varsom.no.

Kommentarer til denne saken