- Hva kan være fremtiden for oss i byen vi bor i nå?

HOLDT KONTROLL: Sophie Mulryan Jakobsen var ordstyrer under Økonomiens dag der ordfører Rune Edvardsen, tidligere Natech-direktør Tone Lindberg og Nordkraft-direktør Eirik Frantzen holdt foredrag.

HOLDT KONTROLL: Sophie Mulryan Jakobsen var ordstyrer under Økonomiens dag der ordfører Rune Edvardsen, tidligere Natech-direktør Tone Lindberg og Nordkraft-direktør Eirik Frantzen holdt foredrag.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ungdommen fikk et glimt av framtida i Narvik.

DEL

Spesialtilbud på Fremover + 8 uker for kun 99 kr – bestill her!

– Vi fikk et glimt av framtida i Narvik, det ser spennende ut, sier elev Martin Fredriksen ved Narvik videregående skole etter å ha sett ordfører Rune Edvardsen og næringslivstopper fortelle om sine vyer for framtida.

Stjernespekket mannskap

Det var et stjernespekket mannskap som studiested Frydenlund ved Narvik videregående skole hadde fått på beina for å kaste lys over temaet «framtidens Narvik» da skolen arrangerte Økonomiens dag onsdag.

Med på laget var ordfører Rune Edvardsen, Tone Lindberg fra Innvoasjon Norge og Nordkrafts Erik Frantzen stilte med styreleder-hatten i Forte Narvik. I tur og orden holdt de foredrag for Frydenlund-elevene.

Aktuelt

– Jeg synes opplegget var veldig aktuelt. Foredragene var dagsaktuelle og det var veldig interessant å høre på, sier Martin Fredriksen (18), en av elevene på Frydenlund som har økonomifag.

– Det var tilpasset de med økonomifag, kanskje mest relevant for akkurat dem, fortsetter Fredriksen.

– Det første foredraget, som ordføreren holdt, var mest interessant. Mest fordi han snakket om noe som ligger veldig nært oss ungdom, og hva som kan være fremtiden for oss i byen vi bor i nå, understreker Martin.

På god vei

Elever som har økonomifag på Frydenlund, eller som vurderer å velge et i neste skoleår, ble invitert til å høre på foredrag av ordfører Rune Edvardsen, Erik Frantzen, Tone Lindberg.

– Hva tenker du om fremtidsplanene for Narvik som ble presentert?

– Planene høres veldig gode ut, kommenterer Fredriksen. Om alt er gjennomførbart er jeg litt mer skeptisk til. Jeg mener at det viktigste å gjennomføre, er å legge E6 utenom byen. Om man får det gjennomført, er man på god vei.

Vant konkurranse

Underveis i Økonomiens dag ble det arrangert en konkurranse der elevene fikk bruk for noe av kunnskapen de hadde fått fra foreleserne. Martin Fredriksen vant like godt hele quizen i konkurransen med 74 andre.

– Ja, det var moro, sier Martin flirende. Jeg synes det var veldig bra at de kjørte quiz mellom foredragene. Det følger elevene mer med, og vi ble enda mer motiverte.

Cecilie Enoksen (16) er en av de som vurderer å velge et økonomifag til programfag, og var tilstede på onsdagens konferanse.

– Foredragene var interessante. Noe var mer spennende enn andre ting, det var mye variert og nytt å lære, sier Enoksen som fikk se ordfører Rune Edvardsen fortelle om «forvandlingen» som Narvik er på tur til å gjennomgå fra støvete industriby til en mer kompakt og grønn boplass.

Artikkeltags