Gå til sidens hovedinnhold

Over 8000 vil vite hva Berit spiser

Artikkelen er over 8 år gammel

Berit Karlsen veide nærmere 110 kilo. Nå er det hun som viser vei for andre.

Da vekta viste for mye, la Berit Karlsen om kostholdet. 50 kilo er borte, og nå forsøker hun å motivere sine over 8000 lesere på Facebook til å nå sine mål.

– Jeg har tatt vare på en olabukse, som jeg tar frem av og til for å minne meg på hva jeg har oppnådd, og ikke faller tilbake, forteller Berit Karlsen (27) fra Narvik. Buksa hun holder opp er tydelig for stor til den kroppen hun nå har.

Kuttet slankediettene

I mars 2011 bestemte hun seg for å kutte ut slankediettene, og ikke bare endre kostholdet, men hele livsstilen.

– Man kan ikke sitte å drikke pulverdietter når treåringen spør «mamma, hvorfor har du sluttet å spise?». Når han spurte om det, innså jeg at jeg må gjøre dette på en ordentlig måte, og en sånn måte at hele familien kunne være med på det, forteller matbloggeren.

Hun la om til mindre porsjoner og sunnere kosthold, og begynte å bevege seg mer.

Og det har hjulpet henne ned 50 kilo.

Motiveres med leserne

På sin facebookside «Min vei til et lettere liv» deler hun hyppig oppskrifter, handlelister, turforslag, bilder og motiverende tips til sine mange tusen lesere.

Berit Karlsen synes det er sprøtt å tenke på at så mange er interessert i følge med på og finne inspirasjon fra bloggen hennes.

– Noe av det artigste er at folk viser entusiasme over maten som legges ut, for det er hvordan jeg lager maten de er mest opptatt av, sier 27-åringen, som nå puster de store bloggerne i nakken hva antall lesere angår.

– Litt vondt å se

- Jeg var nesten 110 kilo, og det er godt å nå kunne gå fremst og trekke opp og motivere andre som synes det er tung, sier hun, som har hatt facebooksiden siden januar i år.

Hun synes det er sprøtt at så mange nå følger henne på Facebook, og er interessert. Antall lesere er snart oppe i 9000, mens hun trodde det maks kom til å bli 500.

På facebooksiden har hun blant annet delt før- og etterbilder med leserne sine.

– Det satt litt langt inne, fordi det føles litt vondt å se bilder av hvordan jeg var, sier hun, som sier hun likevel er glad for at hun har delt alt, når hun først skulle dele noe.

– Jeg begynte å gå 800 meter opp til togstasjonen på Straumsnes, og måtte stoppe tre ganger på veien. Mens nå kan jeg jogge fem til sju kilometer, smiler Berit Karlsen, som synes det er godt å kunne være et levende bevis for andre på at det ernæringsspesialister anbefaler, faktisk er det som også fungerer.