Politiet advarer: Innbruddsbande på vei nordover

Operasjonsleder Tommy Bech ved Salten politidistrikt

Operasjonsleder Tommy Bech ved Salten politidistrikt Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå har tyver vært innom Ballangen, Bjerkvik og Narvik. Det er meldt om innbrudd i både hytter og hus. Politiet ønsker kontakt med sort Mercedes Vito.

DEL

Søndag ettermiddag melder Midtre Hålogaland politidistrikt at de har fått inn en rekke meldinger om hytteinnbrudd i løpet av dagen. Operasjonsleder Kåre Munkvold mistenker at det kan være en sammenheng med en rekke innbrudd som ble meldt inn til Salten politidistrikt lørdag.

I begge politidistriktene er det snakk om hytter og tomme hus som har blitt utsatt for det som av Salten-politiet betegnes som grove innbrudd.

- Vi kan ikke se bort i fra at det er en sammenheng her, og så i måte har vi varslet nordover til Troms politidistrikt. Når det har startet i Salten, og nå hos oss kan vi ikke se bort fra at det forflytter seg, sier operasjonsleder Kåre Munkvold til nordlys.no.

Søndag kveld var det kommet inn rapporter om hele seks innbrudd bare i Ballangen.

- Vi fikk akkurat en ny melding om et innbrudd i Ballangen og er dermed oppe i seks. Vi oppfordrer nå folk til å reise ut for å kikke på hyttene sine, sier anne Karlsen - operasjonsleder ved Midtre Hålogaland Politidistrikt til Fremover.no.

Jobber med å sikre DNA

Så langt har politiet verken iverksatt taktisk etterforskning eller operative tiltak. De har heller ikke oversikt over hva som er stjålet fra hyttene.

- Vi vil nå ta åstedsbefaringer for å finne ut om det kan være DNA eller andre tekniske spor som kan hjelpe oss i denne saken, sier han.

I tillegg til hyttene i Ballangen har poltiet også fått inn melding om innbrudd i et lager i Bjerkvik.

- Der er det blant annet stjålet en påhengsmotor og brutt inn i en campingvogn, sier Munkvold, som opplyser at de ikke vet hvor mange tyver det er snakk om.

På vei nordover

Han sier de nå ikke kan se bort fra at tyvene beveger seg nordover.

- Vi kan tro at de har tatt ferga over fra Hamarøy til Skarberg, så gjort innbruddene i Ballangen, så har de kjørt gjennom Narvik og så kjørt til Bjerkvik, sier Munkvold.

Han sier de nå etterlyser en svart Mercedes Vito.

- Vi har observasjoner på et interessant kjøretøy som vi har varslet videre til Troms. Det skal være en mørk Mercedes Vito, forklarer Munkvold.

- Den er ikke mistenkt, men den er interessant, Den har kommet over ferga fra Hammarøy på et interessant tidspunkt. Vi har anmodet Troms om å ha den i bakhodet, opplyser han.

Saltenpolitiet ser sammenheng

Etter å ha fått inn melding om flere hytteinnbrudd, både i Lønsdal og i Hamarøy, mente Salten politidistrikts operasjonsleder, Tommy Bech, å se en sammenheng mellom innbruddene lørdag.

- Vi har fått flere tips om grove tyverier fra fritidseiendommer. Vi ser ikke bort fra at det er en sammenheng mellom tyveriene i Lønsdal og på Hamarøy, sa Bech til Avisa Nordland lørdag.

Tips Oss
TLF: 76 95 00 00 EPOST: redaksjon@fremover.no MMS FOBILDE til 2005 Send video

Artikkeltags