Røde Robert<br/> ved roret

Artikkelen er over 8 år gammel

Skal lede havnestyret

DEL

Den kjente industrilederen Robert Hermansen overtar i den viktige posisjonen som styreleder for Narvik Havn KF.

– Vi er veldig glad for at han har sagt ja til vervet. Han er industriell, har kunnskap, har kontakter og kjenner godt til Narvik, sier varaordfører Tore Nysæter (H).

Klarert

Valgt av styreleder til havnestyret skjer først torsdag, men saken er klarert. Hermansen vil overta etter Odd G Andreassen som allerede for to år siden varslet at han ønsket avløsning ved neste korsvei.

Det er Høyre som har foreslått Robert Hermansen. Etter avtale er det partiets tur til å få styreledervervet. Og det blir altså en som politisk står en god del meter unna det blå partiet. Hermansen har nemlig vært medlem av Arbeiderpartiet siden ungdommen.

Partitilhørighet er i dette tilfelle likegyldig.

– Det som er viktig for oss er at vi får en person med kunnskap og erfaring og som kan gjøre en jobb for utviklingen av Narvik havn. Blant annet i forhold til det videre arbeidet med NEW-forbindelsen har han gjennom sitt verv som leder for Barentssekretariatet viktig bakgrunn som vil være nyttig, sier Tore Nysæter.

Gledelig

– Et verv som jeg ser frem til å ta fatt på, sier Robert Hermansen til Fremover. Han betegner det som gledelig å bli spurt om å lede havnestyret.

Narvik-kjennskap har han til fulle, blant annet fra sin tid som disponent for LKABs virksomhet i byen. Han har ellers bakgrunn fra AS Sydvaranger, Odda Smelteverk, og som administrerende direktør for Stor Norske Spitsbergen Kulkompani på Svalbard. Under hans ledelse ble norsk kullgruvedrift på Svalbard lønnsom.

Røde Robert

Robert Hermansen, som er født i 1939 i Botne i Vestfold, er utdannet sivilingeniør på NTH i Trondheim. Det var i studietiden han fikk tilnavnet Røde Robert, delvis på grunn av det politiske ståsted og av den røde hårfargen.

– Det er helt greit å bruke «Røde Robert» om meg. Det er blitt en betegnelse som jeg er blitt vant med, og litt stolt av, sier Hermansen.

At det er Høyre som har ønsket å få ham å ta styrevervet, er han egentlig ikke så forundret over.

– Borgerlige politikere har gjort dette tidligere, og jeg synes det er flott at man ikke ser skjematisk på ting, men fokuserer på at man kan gjøre en jobb.

NEW viktig

Robert Hermansen gleder seg til å ta fatt på virket som styreleder i Narvik havn.

Om NEW-forbindelsen med tog og båt mellom Kina og USA via Narvik, sier han dette.

– Administrasjon og havnestyret har her allerede gjort veldig mye godt arbeid. Dette må jeg sette med inn i for å se hvor det står. Denne øst/vest-aksen er viktig.

Robert Herman betegner Narvik-området som utrolig spennende, med store utviklingsmuligheter.

– Her har man en sentral og viktig havn, en jernbaneforbindelse av stor betydning, en høgskole med et teknologisk miljø i veldig god utvikling. Og ikke minst ligger Narvik by gunstig til. Det gir et godt grunnlag. Jeg gleder meg til å ta fatt.

Artikkeltags